Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υποχρεωτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ: Η ανακοίνωση του γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ: Η ανακοίνωση του γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή

Υποχρεωτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ: Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης χαρακτηρίζουν την απόφαση επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υποχρεωτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ: Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα Σάββατο κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές. Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους & καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Η  υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ αναμενόταν να επιστρέψει από την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, φαίνεται ωστόσο ότι οι αποφάσεις επισπεύσθηκαν, καθώς πολλοί είναι οι καταναλωτές εκείνοι, που επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια του νοικοκυριού τους το Σαββατοκύριακο. Η ανησυχία των ειδικών είναι έκδηλη και μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση, οι λοιμωξιολόγοι πίεζαν το τελευταίο διάστημα να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους -και όχι μόνο.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής. Παράλληλα, υπενθύμιζαν ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές, ανέρχεται στα 150 ευρώ -με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.

28 νέα κρούσματα – Τα 16 εισαγόμενα

Την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους 194 καθώς ακόμη μια ηλικιωμένη γυναίκα κατέληξε.

H γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχει ως εξής:

12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
2 στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
1 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3964, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

Οι 1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σημειώνεται πως από τους νεκρούς, 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ακόμη

Covid: Το νέο σκίτσο του Αρκά, είναι για τους… δύσπιστους
Πόσο μας προστατεύει τελικά η μάσκα; Το σκίτσο Μόσιαλου τα λέει όλα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις