Τσεκούρι Κοζάνη βίντεο: Η στιγμή που ο “μακελάρης” σκορπά τον τρόμο στην Εφορία

ΕΛΛΑΔΑ

Τσεκούρι Κοζάνη βίντεο: Η στιγμή που ο “μακελάρης” σκορπά τον τρόμο στην Εφορία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τσεκούρι Κοζάνη βίντεο: Όταν υπάλληλοι και πολίτες αρχίζουν να τρέχουν για να σωθούν εκείνος χτυπά και πάλι όποιον βρίσκει - Η μάχη του διευθυντή της ΔΟΥ και πως τον ακινητοποίησε.

18.07.2020 | 10:23

Τσεκούρι Κοζάνη βίντεο: Παγώνουν το αίμα οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην εφορία της Κοζάνης, όταν ο 45χρονος μπούκαρε και με κρυμμένο το τσεκούρι στο σακίδιο ετοιμαζόταν να επιτεθεί. Το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, προκαλεί σοκ. Οι σκηνές της επίθεσης του 45χρονου που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας της ΔΟΥ δείχνουν την επίθεση με το τσεκούρι αρχικά στον άτυχο άνδρα και κατόπιν στις δύο γυναίκες, όλοι τους εργαζόμενοι στην εφορία της πόλης. Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι η ψυχραιμία του μακελάρη.

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά η επίθεση αρχικά στον 56χρονο Ξ.Π. Στον οποίο επέφερε τρία χτυπήματα ενώ αμέσως μετά σχεδόν τσάκισε την πρώτη από τις δύο γυναίκες που βρέθηκε μπροστά του. Η τρίτη υπάλληλος τρομοκρατημένη από τα όσα φρικτά διασδραματίζονταν μπροστά στα μάτια της, προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει.

Ο πανικός που την είχε καταβάλλει είχε σαν αποτέλεσμα να σκοντάψει σε γραφεία και καρέκλες, να σωριαστεί στο έδαφος και ο 45χρονος δράστης την χτύπησε με το τσεκούρι στην πλάτη.
Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του χάρη στην αυτοθυσία του διευθυντή της ΔΟΥ Ιωάννη Ποδιώτη που βούτηξε και τον σταμάτησε ενώ στη συνέχεια δίνει πραγματική μάχη μαζί του και τον ακινητοποιεί με τη βοήθεια δύο ακόμη ανθρώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Επίθεση με τσεκούρι: Δεν λέει λέξη ο “μακελάρης” της Κοζάνης

Μέχρι στιγμής ο δράστης που προφυλακίστηκε δεν έχει πει λέξη για τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν να επιτεθεί με τσεκούρι στους υπαλλήλους της εφορίας, τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά. Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι ο δικός τους άνθρωπος έκανε κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Ζ. Βρίκο, τα αδέρφια του επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή μαζί του εκείνος όμως αρνήθηκε.

Ωστόσο ο συνήγορος διευκρίνισε ότι οι συγγενείς δεν στέκονται στο πλευρό του 45χρονου, ούτε επιχείρησαν να τον δουν για να τον παρηγορήσουν αλλά για να μάθουν γιατί προέβη στο έγκλημα. “Τον έχουν διαγράψει μετά από αυτή την πράξη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρίκος στο kozan.gr. Πρόσθεσε ότι η οικογένεια του δράστη δεν μπορεί να καταλάβει το κίνητρο ούτε να εξηγήσει γιατί επέλεξε τη ΔΟΥ Κοζάνης και στοχοποίησε τους υπαλλήλους της. “O δράστης δεν είχε καμία επικοινωνία ή επίσκεψη προηγουμένως στην ΔΟΥ Κοζάνης” σημείωσε ο δικηγόρος. Μια σύνδεση που θα μπορούσε να υπάρξει με την εφορία αφορά μια προ 20ετιας υπόθεση της οικογένειας αλλά γι’ αυτή ο δράστης δεν είχε αναφέρει τίποτα τα τελευταία χρόνια.

Δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

Επίσης ο κ. Βρίκος υποστήριξε, με βάση πάντα τα λεγόμενα της οικογένειας, πως ο δράστης δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Μιλώντας στη συνέχεια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο 45χρονος ζούσε μια καθημερινότητα σ’ ένα κτήμα, χωρίς καμία πολυτέλεια, χωρίς καμία ανάγκη, μ’ ένα χαρτζιλίκι 100 ευρώ από τους γονείς του. Πολύ απλή ζωή, χωρίς απαιτήσεις, ώστε να μπορεί να αποδοθούν κάποια οικονομικά κίνητρα στην πράξη του. Είναι γρίφος η πράξη του”.

Χαροπαλεύουν τα θύματά του

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση του 56χρονου εφοριακού που νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου. Χθες υπεβλήθη σε δεύτερη επέμβαση για αποσυμφόρηση αιματώματος στο κεφάλι. Ο “μακελάρης” τραυμάτισε και άλλες δύο γυναίκες, 67 και 47 ετών. Η πρώτη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ίδιο νοσοκομείο και αναμένεται να υποβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε γναθοχειρουργική επέμβαση. Η δεύτερη είναι σε καλύτερη κατάσταση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Καλά οπλισμένος

Τα νεότερα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν πως ο 45χρονος ήταν έτοιμος, είχε σχεδιάσει την επίθεση και γι’ αυτό ήταν και καλά “οπλισμένος”. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εκτός από το τσεκούρι, με το οποίο χτυπούσε με μανία όποιον υπάλληλο της ΔΟΥ Κοζάνης έβλεπε μπροστά του, είχε επίσης στο σακίδιο του ένα μαχαίρι, ένα εργαλείο ξυλογλυπτικής και έναν μεταλλικό σουγιά. Όλα αυτά πιθανά να τα χρησιμοποιούσε στην επίθεσή του αν δεν τον σταματούσαν ο διευθυντής της ΔΟΥ μαζί με άλλους υπαλλήλους οι οποίοι πάλεψαν μαζί του για να τον ακινητοποιήσουν.

Στην κατοχή του πάντως όμως εντοπίστηκαν κι άλλα όπλα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι.

Exit mobile version