Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκική προκλητικότητα: Σε επιφυλακή το Ναυτικό και το Λιμενικό
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική προκλητικότητα: Σε επιφυλακή το Ναυτικό και το Λιμενικό

Τουρκική προκλητικότητα: Με προσοχή παρακολουθούν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό την κίνηση 120 τουρκικών αλιευτικών, που κινούνται προς το Λιβυκό Πέλαγος.

Τουρκική προκλητικότητα: Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς  τουρκικά αλιευτικά σκάφη συγκεντρώθηκαν στα Δαρδανέλια και κινούνται σε διεθνή ύδατα προς το Λιβυκό πέλαγος.  Oι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 120 σκάφη, ωστόσο, αυτή την ώρα, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα, στη Σαμοθράκη, βρίσκονται περίπου 10 σκάφη.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν τον πλου των τουρκικών αλιευτικών καθώς υπάρχει και το προηγούμενο των τουρκικών αλιευτικών που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Μύκονο, επικαλούμενα σφοδρούς ανέμους. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπ. Ναυτιλίας, δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, καθώς τουρκικός νόμος απαγορεύει την αλίευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.

Δείτε ακόμη

Έκρηξη σε ΑΤΜ στην Πιερία
Σοκ στον σταθμό Αττική – νεκρός 20χρονος από ηλεκτροπληξία
10χρονος έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου στον Νέο Κόσμο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις