Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτι κορονοϊός: Χαμός σε Πάτρα, Ωρωπό, Ερέτρια – Αγνοούν τις συστάσεις
ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ, ΕΡΕΤΡΙΑ, ΩΡΩΠΟ

Πάρτι κορονοϊός: Χαμός σε Πάτρα, Ωρωπό, Ερέτρια – Αγνοούν τις συστάσεις

Πάρτι κορονοϊός: Παρά την ανησυχία και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση με εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων, κάποιοι φαίνεται πως δεν βάζουν μυαλό.

Πάρτι κορονοϊός: Ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συναθροίσεις και λαμβάνονται νέα μέτρα, κάποιοι εξακολουθούν να μην λαμβάνουν σοβαρά τον κορωνοϊό. Την Παρασκευή νεαροί έκαναν πάρτι σε ταράτσα της Πάτρας με dj, αγνοώντας τις συστάσεις και τα μέτρα. Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε και σε Ωρωπό και Ερέτρια.

Σύμφωνα με το eviathema.gr το βράδυ της Παρασκευής, νεαροί συνωστίστηκαν εντός νυχτερινού καταστήματος στον Ωρωπό, όπου πραγματοποιούσε live εμφάνιση γνωστός Ραπερ καλλιτέχνης. Οι νεαροί χόρευαν ασταμάτητα μέχρι πρωίας αγνοώντας τα μέτρα. Την ίδια ώρα σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Χαλκίδας, όπως βλέπουμε και στο βίντεο επικρατούν οι ίδιες σκηνές.

Στενή παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων από την κυβέρνηση

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, η κυβέρνηση έκανε ξανά, υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και για τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ. Η απόφαση, φαίνεται, πως λήφθηκε στην τελευταία διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε και συζητήθηκε η πορεία του Covid-19 στην χώρα μας. Λόγω του ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα λειτουργούν δυναμικά, κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν στενά την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα υπάρχουν νέα περιοριστικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται τα υπάρχοντα σε διάρκεια χρόνου. Παράλληλα, την προσεχή Τρίτη, επιστρέφει η καθημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, την οποία θα κάνει ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Η κυβέρνηση σκοπεύει να παρακολουθεί στενότερα τη τήρηση των μέτρων, με σκοπό να μην υπάρξει χαλάρωση από πλευράς πολιτών. Πάντως, σημειώνεται, ότι η επαναφορά της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, δεν ακολουθήθηκε για όλους τους κλειστούς χώρους.

Δείτε ακόμη

Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν πιο πολύ από σοβαρή Covid-19 και θάνατο
Παπαθανάσης: Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοσθούν τα μέτρα – Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς
Κρίσιμο το επόμενο 15ημερο – Στο “τραπέζι” το λουκέτο στα beach bar
Covid: Το νέο σκίτσο του Αρκά, είναι για τους… δύσπιστους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις