Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράνομο παρκάρισμα: Σκέψου λίγο και τους άλλους (video)
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομο παρκάρισμα: Σκέψου λίγο και τους άλλους (video)

Παράνομο παρκάρισμα: Η ασυνείδητη οδηγός μπορεί να κατάφερε να ξεφύγει, όμως πολλοί την κατέγραψαν με το κινητό, όσο περίμεναν την... Τροχαία.

Παράνομο παρκάρισμα: Εγκλωβισμένο για περίπου 15 λεπτά έμεινε τρόλεϊ στην Ηλιουπόλεως και Φιλολάου στην περιοχή του Αγίου Αρτεμίου, λόγω παράνομου παρκαρίσματος που δεν επέτρεπε στον οδηγό του να στρίψει και να συνεχίσει την πορεία του. Η ασυνείδητη οδηγός που παράτησε το αυτοκίνητο της στη “μέση” του δρόμου κι εξαφανίστηκε, προκάλεσε τεράστια ταλαιπωρία, ενώ οργισμένοι οι οδηγοί κόρναραν ασταμάτητα, με πολλούς να έχουν κατέβει κάτω και να ψάχνουν την κάτοχο του ΙΧ.  Δυστυχώς, η άρση των περιοριστικών μέτρων οδήγησε και στην επιστροφή του παράνομου παρκαρίσματος, με ασυνείδητους οδηγούς να αφήνουν στη μέση του δρόμου τα αυτοκίνητα, προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία και εκνευρισμό στους επιβάτες των ΜΜΜ καθώς και στους οδηγούς των υπόλοιπων οχημάτων που κολλάνε πίσω από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Αφού πέρασαν σχεδόν 15 λεπτά κι ενώ είχε προκληθεί κομφούζιο, ο οδηγός αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να συνεχίσει στην Ηλιουπόλεως, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των επιβατών να επιλέγει να κατέβει, με σκοπό να πάρει άλλο μέσο. Όλο αυτό το διάστημα, η Τροχαία δεν εμφανίστηκε, παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις. Ωστόσο η κυκλοφορία συνέχισε για τουλάχιστον 45 λεπτά να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, σε έναν δρόμο που έχει ασταμάτητη κίνηση λόγω διέλευσης των οχημάτων τόσο από την Ηλιουπόλεως όσο και από την Κάρπου. Εμείς, που παρακολουθούσαμε εξοργισμένοι τι θα συμβεί, είδαμε με απογοήτευση πως όχι μόνο δεν εμφανίστηκε η Τροχαία, αλλά περιπολικό που αναγκάστηκε περνώντας να κόψει ταχύτητα, δεν έκανε τίποτα!

Γύρισε χαλαρή, τσέκαρε τριγύρω και… έτρεξε!

Ενώ η ώρα περνούσε, είδαμε την κυρία να πλησιάζει από Ηλιουπόλεως πεζή, να σταματά στη γωνίτσα τσεκάροντας το σημείο και σχεδόν σκυφτή να τρέχει και να μπαίνει στο αυτοκίνητο…

Βέβαια, όσο κι αν νομίζει πως γλίτωσε, η άθλια αυτή συμπεριφορά έχει καταγραφεί στα κινητά πολλών οδηγών που κάλεσαν τις Αρχές. Είναι πάντως θλιβερό, σε μια περίοδο που ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι πιο αναγκαίος από ποτέ, να παρατηρούνται συμπεριφορές που αποδεικνύουν πως κάποιοι, δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν…

Επικίνδυνοι και ανεύθυνοι οι Έλληνες οδηγοί

Οι Έλληνες οδηγοί είναι οι πιο επικίνδυνοι, νευρικοί και ανεύθυνοι οδηγοί στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes. Στην τελευταία για την οδηγική συμπεριφορά έρευνα για το 2019 συμμετείχαν 12.418 πολίτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Ολλανδία και τη Σλοβακία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Γερμανοί (82%), ακολουθούμενοι από τους Έλληνες (78%) και τους Ιταλούς με το ίδιο ποσοστό, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Γάλλοι με 77%.

Ένας στους δύο Έλληνες (50%), σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οδηγεί επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%. Αντίστοιχα, πιο ήρεμοι κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί με 68% και ακολουθούν οι Πολωνοί και οι Σλοβάκοι με 67% και οι Ισπανοί με 66%. Οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των κρατών της Ευρώπης με 49%.

Όσον αφορά την ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης μόνο (σε σχέση με τα υψηλότερα ποσοστά των Ευρωπαίων οδηγών) το 36% των Σουηδών οδηγών είναι ανεύθυνοι και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, με τους Πολωνούς (68%) και τους Έλληνες (58%) να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της ανευθυνότητας. Οι Άγγλοι αποδεικνύονται οι πιο ευγενικοί οδηγοί με 50% και τους ακολουθούν οι Βέλγοι με 44%. Λιγότερο ευγενικοί είναι οι Ιταλοί με 17% με τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στην μέση του πίνακα με 26%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις