Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυτείες κάνναβης: Πάνω από 1.200 δενδρύλλια στη λίμνη Πλαστήρα
ΕΛΛΑΔΑ

Φυτείες κάνναβης: Πάνω από 1.200 δενδρύλλια στη λίμνη Πλαστήρα

Φυτείες κάνναβης: Γεωργικά εργαλεία και σύνεργα ποτίσματος εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανεύρεση αποτυπωμάτων.

Φυτείες κάνναβης: Με φόντο τη Λίμνη Πλαστήρα, την τεχνητή λίμνη που εμπνεύστηκε ο «μαύρος καβαλάρης» του Μικρασιατικού Μετώπου Νίκος Πλαστήρας και υλοποίησε ο Κων. Καραμανλής, κάποιοι καλλιεργούσαν πάνω από 1000 δενδρύλλια κάνναβης! Στο πλαίσιο των ειδικών,  στοχευμένων δράσεων, που έχουν εκπονηθεί από τους επιτελείς της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, φαινόμενο που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο φυτείες κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία,  κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία, αποτελούμενη από 1.070 φυτά κάνναβης, ύψους έως 20 εκατοστά, καθώς και 140 φυτά κάνναβης σε πλαστικά δοχεία, έτοιμα προς μεταφύτευση. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εκρίζωση και στην κατάσχεση όλων των δενδρυλλίων κάνναβης. Επιπλέον, προστίθεται,  στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε η δεύτερη φυτεία, η οποία αποτελούνταν από 11 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,9 μέτρα. Από τους χώρους των δύο φυτειών κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και σύνεργα ποτίσματος για την καλλιέργεια των φυτών, καθώς και είδη διαβίωσης.

Φυτείες κάνναβης: Ψάχνουν τους δράστες

Τώρα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας. Ήδη αποστέλλονται τα ευρήματα, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  στους χώρους των παράνομων καλλιεργειών, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, προκειμένου να εξεταστούν για αποτυπώματα και στοιχεία DNA. Παράλληλα, οι  αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρδίτσας, που παρακολούθησαν για αρκετό καιρό τους χώρους των φυτειών αλλά δεν πλησίασε κανένας, συνεχίζουν την έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για να φθάσουν στους «καλλιεργητές».

Δείτε ακόμη

10χρονος έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου στον Νέο Κόσμο
Σοκ και φρίκη: Βίντεο από την επίθεση στην εφορία της Κοζάνης
Νέο χειρουργείο για την Ιωάννα – Περαιτέρω έρευνα σε κινητό και κομπιούτερ ζητά ο δικηγόρος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις