Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσεκούρι – Κοζάνη: Χαροπαλεύει ο 56χρονος που δέχθηκε επίθεση στην εφορία
ΕΛΛΑΔΑ

Τσεκούρι – Κοζάνη: Χαροπαλεύει ο 56χρονος που δέχθηκε επίθεση στην εφορία

Τσεκούρι - Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος εφοριακός που δέχθηκε τα χτυπήματα από το τσεκούρι .

Τσεκούρι – Κοζάνη: Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση είναι ο 56χρονος άνδρας που δέχτηκε, μαζί με δύο γυναίκες ακόμη, επίθεση από άγνωστο με τσεκούρι στην ΔΟΥ της Κοζάνης. Ο 56χρονος έχει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη, όπου οι γιατροί προσπαθούν να κρατήσουν σταθερή, προς το παρόν, την κατάστασή του. Την ίδια ώρα, οι δύο γυναίκες που δέχτηκαν την επίθεση από τον άνδρα με το τσεκούρι, έχουν τραυματιστεί σοβαρά και η μία εξ αυτών, σύμφωνα με το kozanimedia, κινδυνεύει να χάσει το ένα της μάτι. Η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους. Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Άνθρωποι που ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης, έμειναν σοκαρισμένοι, ενώ άλλοι άρχισαν να τρέχουν από τον φόβο τους. Ο δράστης χτύπησε τους τρεις εφοριακούς, όμως τον ακινητοποίησαν ο προϊστάμενος και ένας ακόμη υπάλληλος, πριν τον συλλάβει η αστυνομία. Όπως ανέφερε μάρτυρας, ο δράστης «μπήκε απλά μέσα με το τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει χωρίς να πει λέξη». Άλλοι ανέφεραν πως ήταν «ψυχρός και αποφασισμένος να σκοτώσει». Όπως επικαλέστηκαν αυτόπτης μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία τους εργαζόμενους.

Οι απειλές του δράστη

Όπως μετέδωσε ανταποκριτής της ΕΡΤ, ο 45χρονος δράστης δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του ανήκει σε ΔΟΥ της Αττικής. Αυτό προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά για τους λόγους που έκανε την επίθεση. Προς το παρόν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης δεν συνεργάζεται με την αστυνομία και δεν έχει πει το παραμικρό για το τι τον ώθησε στο να κάνει αυτή την επίθεση.

Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ, που μίλησε στο Kozanimedia, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στο κτίριο χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζομένους, τους οποίους και ενοχλούσε. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για φθορές σε ΑΤΜ και δύο παρκόμετρα. Κατά την σύλληψή του, γύρισε με ειρωνικό ύφος και είπε: «τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Πιτσιλής: Πρωτοφανής, αποτρόπαια και καταδικαστέα η επίθεση

Για μια πρωτοφανή, αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα επίθεση κατά των συναδέλφων του υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης έκανε λόγο από την Κοζάνη ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. «Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Όλοι εμείς στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είμαστε συγκλονισμένοι. Βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, που αυτοί τη στιγμή υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, και δίπλα στις οικογένειές τους. Προσευχόμαστε για την υγεία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν τίθεται ζήτημα ασφάλειας των εργαζομένων, ο κ. Πιτσιλής δεν θέλησε να δηλώσει κάτι περισσότερο. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ βρέθηκε στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο για να ενημερωθεί για το πρωτοφανές συμβάν στην Εφορία Κοζάνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις