Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυλακές έρευνα: Απίστευτα ευρήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές έρευνα: Απίστευτα ευρήματα

Φυλακές έρευνα: Για τα ευρήματα ενημερώθηκαν άμεσα οι κατά τόπους εισαγγελείς και ήδη διενεργείται προανάκριση, αλλά και πειθαρχικός έλεγχος.

Φυλακές έρευνα: Αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά, ρόπαλο και κοφτερό κομμάτι από καθρέπτη, είναι κάποια από τα ευρήματα, που έφερε στο φως η διπλή έρευνα σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους των φυλακών Κορυδαλλού και Δομοκού. Οι έρευνες, πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου. Στις μεν φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε), στις δε φυλακές του Δομοκού, με τη συνδρομή της Εξωτερικής Φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Στον Κορυδαλλό η έρευνα, έλαβε χώρα σε θάλαμο της Ε’ Πτέρυγας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δώδεκα νάιλον συσκευασίες, ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 8,3 γραμμαρίων, 3,2 γραμμάρια λευκής σκόνης (πιθανόν ναρκωτικής ουσίας), μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σε μορφή σοκολάτας), 6 αυτοσχέδια μαχαίρια, χρηματικό ποσό 63 ευρώ, ρόπαλο και κομμάτι καθρέπτη, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 φορτιστές, 4 handsfree, 2 USB και κάρτα sim. Στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού πραγματοποιήθηκε έρευνα στα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους της Ε1 Πτέρυγας, όπως προαναφέρθηκε, με τη συνδρομή της εξωτερικής φρουράς, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερα αυτοσχέδια μαχαίρια, 2 σουβλιά, κινητό με φορτιστή, αυτοσχέδια καλώδια με θύρα USB, 2 αυτοσχέδιες μηχανές για τατουάζ, woofer και 2 μικρά ηχεία.

Φυλακές έρευνα: Ενημέρωση εισαγγελέων

Για τα ευρήματα ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι Εισαγγελείς. Προανακρίσεως επιλήφθηκαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας, αντίστοιχα. Παράλληλα, για τις δύο περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία για το πώς πέρασαν στα σωφρονιστικά καταστήματα κάποια από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή εγκλείστων.

 

Υποψία απόδρασης

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου, σε άλλη έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν έρθει στο φως ευρήματα, που προκάλεσαν, μεγάλο προβληματισμό και υποψίες στις Αρχές, ότι πιθανόν κάποιοι κρατούμενοι, προετοίμαζαν απόδραση! Το εύρημα που έφερε στο φως, μεταξύ άλλων, η έρευνα των ανδρών της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών, παρουσία εισαγγελέα, ήταν δύο ορειβατικά σχοινιά, που έφεραν στις άκρες, τέσσερις και δύο γάντζους, αντίστοιχα.

Για γυμναστική

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafreepress.gr, οι κρατούμενοι στους χώρους των οποίων έλαβε χώρα η ξαφνική έρευνα, όταν είχαν ερωτηθεί για τη σκοπιμότητα της κατοχής των ορειβατικών σχοινιών, απάντησαν ότι τα ήθελαν για να κάνουν γυμναστική στα κελιά τους και τίποτε περισσότερο. Βρέθηκαν, ωστόσο και αυτοσχέδια καθρεπτάκια, με τα οποία κρατούμενοι μπορούν να βλέπουν σε σημεία, με τα οποία δεν είναι δυνατόν να έχουν οπτική επαφή. Στην πτέρυγα, που είχε λάβει χώρα η αιφνιδιαστική έρευνα, κρατούνται πολλοί Έλληνες αλλά και Αλβανοί υπήκοοι.

Δείτε ακόμη

Παναγιωτακόπουλος: Πιθανό το δεύτερο κύμα κορονοϊού να είναι σοβαρότερο από το πρώτο
Ηχηρό καμπανάκι για τα κρούσματα – Στο επίκεντρο “ορφανά” και εισαγόμενα
Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης Μαρίας – Τα ερωτήματα της οικογένειας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις