Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρχαιοκαπηλία Δράμα: Τεράστια ποσότητα νομισμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαιοκαπηλία Δράμα: Τεράστια ποσότητα νομισμάτων

Αρχαιοκαπηλία Δράμα: Θησαυρός νομισμάτων που καλύπτουν όλες τις εποχές βρέθηκε στην κατοχή 64χρονου.

Αρχαιοκαπηλία Δράμα: Έναν θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που καλύπτει όλες τις εποχές (Αρχαϊκή, Κλασσική, Ρωμαϊκή, Ελληνιστική, Βυζαντινή, και Οθωμανική), είχε στην κατοχή του ένας 64χρονος στη Δράμα, ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνα και οι συντονισμένες των αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας της συμπρωτεύουσας. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν στην κατοχή του περισσότερα από 5.500 αρχαία νομίσματα και πλήθος άλλων αρχαίων αντικειμένων. Όλα τα αντικείμενα, εμπίπτουν, κατά τους ειδικούς, στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Σε βάρος του 64χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από την ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχές της Δράμας, κατά την οποία κατέσχεσαν από την οικία του συλληφθέντα και επαγγελματικό του χώρο: 5.533 αρχαία νομίσματα που ανάγονται από την εποχή του σιδήρου (9ος αιώνας π.Χ.), αντιπροσωπεύοντας όλες τις εποχές (Αρχαϊκή, Κλασσική, Ρωμαϊκή, Ελληνιστική, Βυζαντινή, και Οθωμανική), 69 αντικείμενα (δαχτυλίδια, βραχιόλια, αιχμές βέλων, ανθρώπινα ειδώλια, μενταγιόν κ.α.) που ανάγονται επίσης σε όλες τις προαναφερόμενες εποχές και αγγείο που χαρακτηρίζεται ως κάνθαρος και ανάγεται στην Ελληνιστική περίοδο (3ος αιώνας π.Χ.).

Αρχαιοκαπηλία Δράμα: Στην εφορία αρχαιοτήτων

Τα αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρμόδια αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ηλεκτρονικοί χάρτες τοποθεσιών

Επιπλέον στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν προς περαιτέρω εκτίμηση – αξιολόγηση: Πλήθος βιβλίων και φύλλων χάρτου, που αφορούσαν σε αρχαία νομίσματα, ηλεκτρονικούς χάρτες τοποθεσιών, καθώς και λίστες νομισμάτων με αντιστοιχίες τιμών.

Στον εισαγγελία ο συλληφθείς

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.

Δείτε ακόμη

Άγριο σεξ στο νοσοκομείο Τρικάλων – Σκάνδαλο, τι απαντά η Διοίκηση
Πόσο μας προστατεύει τελικά η μάσκα; Το σκίτσο Μόσιαλου τα λέει όλα
Νεκρή γυναίκα από κορονοϊό: Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις