Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα καλλιέργειας κάνναβης: Η DEA στην επιχείρηση – Ξερίζωμα δενδρυλλίων, συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα καλλιέργειας κάνναβης: Η DEA στην επιχείρηση – Ξερίζωμα δενδρυλλίων, συλλήψεις

Κύκλωμα καλλιέργειας κάνναβης: Ξεριζώθηκαν πάνω από 3.400 δενδρύλλια και συνελήφθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων έξι αλλοδαποί και δύο ημεδαποί.

Κύκλωμα καλλιέργειας κάνναβης: Στην εξάρθρωση ενός από τα καλύτερα οργανωμένα κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης, με τη συμμετοχή σε πληροφοριακό επίπεδο και του κλιμακίου της DEA, που εδρεύει στην Αθήνα, άνδρες της ΕΚΑΜ, της Ο.Π.Κ.Ε και αστυνομικοί σκύλοι των Ειδικών Δυνάμεων, πήραν μέρος με αστυνομικούς των υπηρεσιών Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και Άρτας, στην εξάρθρωση ενός εκ των πιο οργανωμένων κυκλωμάτων, που προχωρούσε σε ευρύτατη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ξεριζώθηκαν πάνω από 3.400 δενδρύλλια και συνελήφθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων έξι αλλοδαποί και δύο ημεδαποί. Την είδηση της εξάρθρωσης του κυκλώματος, η Αστυνομία παρουσιάζει ως «καθοριστικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών» μετά από έρευνες που κράτησαν πολλούς μήνες. Συγκεκριμένα, προσθέτει, από αστυνομικούς των υπηρεσιών Θεσσαλονίκης και Άρτας, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Πρέβεζας και της Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Ιωαννίνων και του Γραφείου D . E . A . Αθηνών.

Οκτώ συλληφθέντες

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (6 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί ηλικίας 24 έως 59 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ανωτέρω αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, οικίες και αυτοκίνητα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

3.445 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 4 κιλών και 552 γραμμαρίων, το συνολικό χρηματικό ποσό των 30.865 ευρώ, 17 κινητά τηλέφωνα, 9 πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και 6 κάρτες sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Ακόμη, μία μηχανική ζυγαριά ακριβείας, 44 σακούλες τροφίμων και μία κολλητική ταινία που χρησιμοποιούσαν για τη συσκευασία – τυποποίηση των ναρκωτικών ουσιών, 25 φυσίγγια, 1 μαχαίρι, μία βενζινοκίνητη εξωλέμβια μηχανή, πλήθος γεωργικών εργαλείων, 6 αντλίες νερού, πλαστικοί σωλήνες άρδευσης, 1 ηλιακό πάνελ που χρησιμοποιούταν για την καλλιέργεια – ανάπτυξη των δενδρυλλίων. Επίσης, σημειωματάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες  οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις