Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Λαύριο: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Λαύριο: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά τώρα Λαύριο: Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξερόχορτα στη θέση Πούντα Ζέζα, μεταξύ Λαυρίου και Σουνίου, αλλά ξέφυγε και κατακαίει δάσος.

Φωτιά τώρα Λαύριο: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λαύριο. Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι, πιθανόν από βολές, σε έκταση των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, στο Λαύριο, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια. Ωστόσο, η πευκόφυτη έκταση των 3500 τμ όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας) καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσης της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

«Η φορά τους, με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», προσθέτει ο ίδιος, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του Αρχηγού της. Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης. Παράλληλα, για την κατάσβεση επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, από κατοίκους της περιοχής, ακούστηκαν δύο εκρήξεις. Στο σημείο βρίσκεται και ένα πεδίο βολής.

Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση

Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωση των οικισμών Αγριλέζα, Καμάριζα, Σούνιο και Άγιος Γεράσιμος. Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχος Λαυρεωτικής εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση «Ακρογιάλι» αλλά και ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε παρακείμενη έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης. Τα περίπου 600 παιδιά της κατασκήνωσης μεταφέρθηκαν στην παραλία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του CNN Greece, τα παιδιά επιστρέφουν στην κατασκήνωση. Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης. Παράλληλα για την κατάσβεση επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δείτε ακόμη

Τραγωδία στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου: Νεκρός ένας 16χρονος
Κοζάνη: Εισέβαλε με τσεκούρι στη ΔΟΥ και επιτέθηκε σε υπαλλήλους (vid)
Ρόδος: Και δεύτερη Ελληνοαμερικανίδα θετική στον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις