Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια ΑΣΟΕΕ: Τρεις συλλήψεις για τις επιθέσεις της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ: Τρεις συλλήψεις για τις επιθέσεις της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ: Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία για τις επιθέσεις με αυτοσχέδιο εμπρηστικό – εκρηκτικό μηχανισμό κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ το απόγευμα της Τετάρτης

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ: Με αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό(!) επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κάποιοι από τους κρανοφόρους, οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια επί της οδού Πατησίων, στην ΑΣΟΕΕ, μετά τις συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της παρουσίας των προσφύγων, στην Πλατεία Βικτωρίας, το βράδυ της Τετάρτης. Η Αστυνομία, που σημειώνει στην ανακοίνωσή της «ευτυχώς που δεν εξερράγη ο μηχανισμός»,  προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, οι δύο από τους οποίους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, έχουν παρελθόν σε ανάλογες επιθέσεις κατά της Αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, «μετά το πέρας χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, ομάδα περίπου  100 ατόμων, αφού απομακρύνθηκαν από τον χώρο της συγκέντρωσης, κινήθηκαν προς την οδό Πατησίων, κρατώντας ξύλινα καδρόνια και έχοντας οι περισσότεροι εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη. Στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αντωνιάδου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, γυάλινα μπουκάλια κ.α. αντικείμενα». Στη συνέχεια καταγράφηκε η απόπειρα εμπρηστικής-εκρηκτικής επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Έριξαν και τον εμπρηστικό – εκρηκτικό μηχανισμό

«Επιπλέον»,  αναφέρει η Αστυνομία «έρριψαν κατά των αστυνομικών και αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Ε.Μ.), αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, ο οποίος παρότι ενεργοποιήθηκε ευτυχώς δεν εξερράγη, λόγω μη πλήρους καύσης του φιτιλιού της κροτίδας. Ο μηχανισμός, κατασχέθηκε και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις».

Για τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών, συνελήφθησαν, συνεχίζει, τρεις ημεδαποί, 27, 28 και 30 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην προαναφερόμενη ομάδα. Επιπλέον: Ο 28χρονος συλληφθείς, προκειμένου να αποτρέψει τη σύλληψή του, χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε. Ο 30χρονος, επιτέθηκε στους αστυνομικούς που είχαν ακινητοποιήσει τον προαναφερόμενο 28χρονο συλληφθέντα, με σκοπό να αποτρέψει τη σύλληψη χτυπώντας τους με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η σύλληψη στις καταλήψεις της Δερβενακίων

Ο 27χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα (04-07-2020) και πάλι για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια. Πρόκειται για ένα από τα άτομα, που είχαν συλληφθεί για επίθεση κατά αστυνομικών στη διάρκεια απόπειρας ανακατάληψης κτιρίων στην οδό Δερβενίων στα Εξάρχεια, τα οποία και είχαν εκκενωθεί μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Ενώ και ο δεύτερος συλληφθείς, έχει απασχολήσει κατά καιρούς την Αστυνομία για συμμετοχή σε επεισόδια. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Δείτε ακόμη

Σοβαρό τροχαίο στην Αβέρωφ – Η Τροχαία ζητά πληροφορίες
Μετάλλιο στον αστυνομικό που πυροβόλησε ο Μαζιώτης σε τράπεζα στην Αχαΐα
Έκρυβε τα ναρκωτικά σε χώρους νηπιαγωγείου και δημοτικού στα Εξάρχεια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις