Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυθαίρετα παράταση 2020: Εως τις 30 Σεπτεμβρίου η δυνατότητα τακτοποίησης
ΕΛΛΑΔΑ

Αυθαίρετα παράταση 2020: Εως τις 30 Σεπτεμβρίου η δυνατότητα τακτοποίησης

Αυθαίρετα παράταση 2020: Τρίμηνη παράταση αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών, μετά την σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αυθαίρετα παράταση 2020: Τρίμηνη παράταση για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική τροπολογία, που καταθέτει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη προθεσμία ήταν η 30η Ιουνίου. Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, η 30η Σεπτεμβρίου είναι και η τελευταία προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες). Οι πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ΄ύψος πάνω από 20%.

Για τα υπόλοιπα αυθαίρετα -κατηγορίας 1 έως 4- ισχύει κανονικά η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα τακτοποιούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2026, καταβάλλοντας προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε έναν χρόνο καθυστέρησης. Επιπλέον, με την ίδια τροπολογία, λόγω δυσχερειών στην άσκηση της οικοδομικής δραστηριότητας από την πανδημία παρατείνεται και η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των αναθεωρήσεών τους μέχρι το τέλος του 2022.

Δείτε ακόμη

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
Αδερφή 16χρονης στα Τρίκαλα: «Έκλαιγε και μου έλεγε πως με αγαπάει» – Τι κατέθεσε ο αστυνομικός
Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο: Φόβος για εξάπλωσή της – Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις