Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – ΠΑΟΚ: Αυτά δεν γίνονται!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – ΠΑΟΚ: Αυτά δεν γίνονται!

Σούπερ Λιγκ - ΠΑΟΚ: Με 12 δελτία υγείας ληγμένα στα τελευταία ματς ο ΠΑΟΚ - Εχει 48 ωρες απο τη λήξη του ματς για ένσταση (την οποία θα κερδίσει) η “Ενωση”!

Σούπερ ΛιγκΠΑΟΚ: Μετά από μήνες αγώνων πήρε πίσω τους -7 από το CAS ο ΠΑΟΚ και τους πετάει στα σκουπίδια εν μία νυκτί! Απίστευτη εξέλιξη και κίνδυνος προέκυψε στον ΠΑΟΚ, με το πρόβλημα μη ανανέωσης των δελτίων υγείας 12 παιχτών του. Έτσι σε περίπτωση ένστασης της ΑΕΚ (εντός 48 ωρών), ο «δικέφαλος του βορρά» χάνει το παιχνίδι και επιπλέον τρεις βαθμούς. Aρα χάνονται οι ελπίδες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Για τις περιπτώσεις αντικανονικής συμμετοχής παιχτών, το άρθρο 23 του ΚΑΠ αναφέρει ως ποινή την απώλεια του αγώνα αλλά και την αφαίρεση βαθμών.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο του ΚΑΠ εξηγεί τον τρόπο κατάθεσης της ένστασης αλλά και τις ποινές σε υποθέσεις αντικανονικής συμμετοχής παιχτών. Το άρθρο 18 της ΕΠΟ (παράγραφος 6) διευκρινίζει τι προβλέπεται για τα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών. Φυσικά όλα είναι έωλα πια και είναι στο χέρι της ΑΕΚ. Aν θα ασκήσει το δικαίωμά της, με τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει την υπόθεση αν προσφύγει!

Σούπερ Λιγκ – ΠΑΟΚ: Το άρθρο

Αναλυτικά το άρθρο και οι ποινές που προβλέπονται:

6. Ποινές

α) Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή ή/και για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., λόγω υπαιτιότητας μιας ομάδας, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3. Eκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος. Kαι της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο.

* Ως προς τον χρόνο υποβολής των ενστάσεων ισχύουν τα εξής (η ένσταση της ΑΕΚ δεν μπορούσε να καταχωρηθεί στο Φ.Α. καθώς αυτό γίνεται μόνο για περίπτωση πλαστοπροσωπίας):

Σούπερ Λιγκ – ΠΑΟΚ: Ενστάσεις μη καταχωρούμενες στο Φ.Α.

Για τις λοιπές ενστάσεις που δεν καταχωρούνται στο Φ.Α. τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ισχύουν τα εξής:

α) Υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής τους, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται.

β) Το υπόμνημα είτε κατατίθεται στο πρωτόκολλο της διοργανώτριας είτε αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax επί ποινή απαραδέκτου εντός της ανωτέρω προθεσμίας και παράλληλα αποστέλλεται υποχρεωτικά και με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, που κατατίθενται στο πρωτόκολλο της διοργανώτριας.

γ) Οι ενστάσεις της παρούσης παραγράφου πρέπει να συνοδεύονται, επί ποινή απαραδέκτου, από το ορισθέν χρηματικό παράβολο (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ανάλογο τέλος λειτουργίας της Επιτροπής), το οποίο κατατίθεται στον λογαριασμό της διοργανώτριας και αποστέλλεται σε αυτήν με τον αυτό ως άνω τρόπο και εντός των ίδιων προθεσμιών. Τα ποσά των παραβόλων καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Δείτε ακόμη:

“ΟΠΑΠ Αρένα” το εμπορικό όνομα του γηπέδου της ΑΕΚ
Σασσουόλο και Γιούβε χάρισαν θέαμα σε χορταστική ισοπαλία 3-3
“Χ”αμένες Γουλβς και Μπέρνλι από τη μεταξύ τους ισοπαλία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις