Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογικές δηλώσεις 2020: Προς νέα παράταση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Προς νέα παράταση

Φορολογικές δηλώσεις 2020:  Πιθανότατα το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκασθεί να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων ως και τα μέσα Αυγούστου.

Φορολογικές δηλώσεις 2020:  Με δεδομένο πως 2,3 εκατομμύρια δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Το χρονικό εύρος της παράτασης προς το οποίο προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κυμανθεί από 10 έως και 15 ημέρες. Σε περίπτωση που αποφασιστεί η  παράταση, θα συνεχιστούν οι υποβολές εντός του Αυγούστου και οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον φόρο σε επτά μηνιαίες δόσεις αντί των οκτώ που προβλέπει η νομοθεσία για όσους αποστείλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά μέχρι τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως σήμερα έχουν υποβληθεί 4.083.803 δηλώσεις και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς νέα παράταση θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινή βάση περισσότερες από 150.000 δηλώσεις. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μόνο μία ημέρα υποβλήθηκαν περισσότερες από 100.000 δηλώσεις, κάτι που δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 29 Ιουλίου.

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Έως μέσα Αυγούστου

Στην περίπτωση που ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν ανεβάσει ταχύτητες το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκασθεί να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων ως και τα μέσα Αυγούστου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν μετά τον Ιούλιο δήλωση θα πρέπει να αποπληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί σε 7 μηνιαίες δόσεις. Όμως η παράταση δεν υπάρχει στις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα επανεξετάσει το αίτημα που του έχουν υποβάλει λογιστές και φοροτεχνικούς λίγο πριν την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας.

Δείτε ακόμη

Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν τα περισσότερα αναδρομικά – Μέχρι και 7.800 ευρώ
Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την «Επιτροπή Πισσαρίδη»
Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την «Επιτροπή Πισσαρίδη»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις