Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βραζιλία κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 74.000 οι θάνατοι
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 74.000 οι θάνατοι

Βραζιλία κορονοϊός: Δεν λένε να μειωθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορονοϊού στην Βραζιλία.

Βραζιλία κορονοϊός: Το φράγμα των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων του κορονοϊού ετοιμάζεται να σπάσει η Βραζιλία, που το τελευταίο 24ωρο, μέτρησε άλλους 1.300 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 1.300 νέους θανάτους και 41.857 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με τον συνολικό αριθμό των ανθρωπίνων απωλειών, να ανέρχεται πλέον σε 74.133.

Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα έχουν φτάσει τα 1.926.824, αν και οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Η Βραζιλία παραμένει στην δεύτερη θέση παγκοσμίως πίσω από τις ΗΠΑ σε αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Βραζιλία κορονοϊός: Καραντίνα και πάλι για τον Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας προσπάθησε να ταΐσει ένα πτηνό, εκπρόσωπο του είδους ρέα, ενώ έκανε βόλτα στους χώρους της προεδρικής κατοικίας στην Μπραζίλια τη Δευτέρα, αλλά αυτό τον τσίμπησε.  Οι επικριτές του Βραζιλιάνου δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν το περιστατικό. «Ακόμη και τα ζώα αναγνωρίζουν πότε κάποιος είναι κακός», έγραψε για παράδειγμα στο Twitter η δημοσιογράφος Σολάνζ Ματέους. «Αυτό το πτηνό μας εκπροσωπεί», ήταν το σχόλιο που έκανε η γερουσιαστής Μαργκαρίδα Σαλομάο.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει απομονωθεί στο προεδρικό παλάτι μετά την ανακοίνωση ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Τη Δευτέρα ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε ότι πρόκειται να υποβληθεί σε νέο τεστ, επειδή δεν αντέχει να είναι σε απομόνωση. «Θα περιμένω με σχετική αγωνία το αποτέλεσμα, γιατί δεν αντέχω αυτή τη ρουτίνα της παραμονής στο σπίτι. Είναι απαίσιο», ανέφερε ο Μπολσονάρου.

Δείτε ακόμη

Γαλλία: Μίνι στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 14ης Ιουλίου (vid)
Ο ιμάμης του Μιλάνου κατά της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί
«Διορθώσαμε το λάθος του 1934» – Νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις