Τροχαίο με εγκατάλειψη: Πληροφορίες για το ατύχημα στην Αβέρωφ ζητά η Τροχαία

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο με εγκατάλειψη: Πληροφορίες για το ατύχημα στην Αβέρωφ ζητά η Τροχαία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Τροχαίο με εγκατάλειψη: Ο υπαίτιος οδηγός ανέβηκε στο δίκυκλο και διέφυγε προς την οδό Μάρνη.

15.07.2020 | 16:44

Τροχαίο με εγκατάλειψη: Οδηγό μοτοσικλέτας, τύπου scooter αναζητά η Τροχαία για τον σοβαρό τραυματισμό και την εν συνεχεία εγκατάλειψη του θύματος, ενός ηλικιωμένου στην οδό Αβέρωφ λίγο πριν από τη συμβολή της με την οδό Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο υπαίτιος οδηγός, για τον οποίο οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι είναι εύσωμος και φορούσε βερμούδα, καφέ χρώματος, ενώ αρχικά σταμάτησε και πλησίασε τον πεσμένο στο οδόστρωμα τραυματία, στη συνέχεια απομακρύνθηκε, ανέβηκε στο δίκυκλο και διέφυγε προς την οδό Μάρνη. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας, που έφθασαν στον τόπο του σοβαρού ατυχήματος, καθώς ο οδηγός είχε εξαφανιστεί, ζητούν πληροφορίες από όποιον είδε τις συνθήκες του ατυχήματος που στοίχισε στον ηλικιωμένο τον βαρύ τραυματισμό  και από όποιον γνωρίζει κάτι για την μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, «την Παρασκευή 10.07.2020 και περί ώρα 12.10΄, στην οδό Αβέρωφ, προ της συμβολής της με την οδό Μάρνη, περιοχής Δήμου Αθηναίων, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη (παράσυρση πεζού), συνεπεία του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά ηλικιωμένος άνδρας. Από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί κατά τη διενεργηθείσα προανάκριση, κρίνεται απαραίτητη η διερεύνηση εμπλοκής-συμμετοχής στο ατύχημα, αγνώστου αριθμού κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσυκλέτας, τύπου σκούτερ ( scooter ), χρώματος λευκού-κόκκινου, ο οδηγός της οποίας ήταν εύσωμος με μαύρα μαλλιά και φορούσε βερμούδα καφέ χρώματος και κοντομάνικο κόκκινου χρώματος».

Αρχικά προσέγγισε τον τραυματία

Και στο σημείο αυτό, η Τροχαία παραθέτει τη σκηνή που ακολούθησε του σοβαρού τραυματισμού του πεζού ηλικιωμένου. «Ο ανωτέρω προσέγγισε αρχικά τον τραυματία πεζό, αλλά αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο δίκυκλο και απομακρύνθηκε από το σημείο του ατυχήματος προς την οδό Μάρνη, παραβιάζοντας τον ερυθρό σηματοδότη. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του συγκεκριμένου τροχαίου ατυχήματος ή για το εν λόγω δίκυκλο, να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών στα τηλέφωνα: 210-5284121, 210-5284209, 210-5284064 και 210-5284058».

Έλεγχοι οδηγών

Τις ίδιες ώρες, συνεχίζονται οι έλεγχοι ομάδων της Τροχαίας, για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ, αναφέρει η Τροχαία,  αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων. Το τριήμερο από Παρασκευή 10 Ιουνίου έως την Κυριακή 12 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 12.835 έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν 471 παραβάσεις, ως ακολούθως:

78 στην Αττική, 71 στην Κεντρική Μακεδονία, 64 στην Πελοπόννησο, 59 στην Κρήτη, 42 στη Θεσσαλονίκη,3 1 στη Θεσσαλία, 27 στη Δυτική Ελλάδα,24 στο Νότιο Αιγαίο, 22 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 12 στο Βόρειο Αιγαίο,11 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στα Ιόνια Νησιά και 5 στην Ήπειρο.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (3,67%) των οδηγών, που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επιπλέον, από τους 471 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 47 άτομα. Οι έλεγχοι, για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν, αναφέρει η Τροχαία,  με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Exit mobile version