Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός μετάλλιο: Με απόφαση Παυλόπουλου
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός μετάλλιο: Με απόφαση Παυλόπουλου

Αστυνομικός μετάλλιο: Το μετάλλιο του «Αστυνομικού Σταυρού» απονεμήθηκε στον ανθυπαστυνόμο, που είχε τραυματιστεί από τον Μαζιώτη.

Αστυνομικός μετάλλιο: Συγκινημένος και στηριζόμενος, μετά δυσκολίας, σε πατερίτσες, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του από σφαίρα, ο Ανθυπαστυνόμος Γιώργος Παπαχριστόπουλος παρέλαβε  το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο Απόστολο Μαρτζάκλη, σε ειδική τελετή, που έγινε την Τρίτη. Πρόκειται για τον αστυνομικό, ο οποίος έχει τραυματισθεί σοβαρά από πυροβολισμό, στη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της Κλειτορίας Αχαΐας, στην οποία, και κατά δική του ομολογία, μετείχε μεταμφιεσμένος και ένοπλος ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο Αστυνομικός, μαζί με έναν συνάδελφό του, όταν στις 10 Μαρτίου 2014, πληροφορήθηκε την παρουσία ενόπλων ληστών μέσα στο υποκατάστημα, έτρεξε και επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους μεταμφιεσμένους με περούκες και ψεύτικα γένια. Ο Νίκος Μαζιώτης, καταζητούμενος τότε, τον πυροβόλησε και διέφυγε με τον συνεργό του με όχημα το οποίο βρέθηκε πυρπολημένο λίγο αργότερα. Από την αρχή της έρευνας οι αστυνομικοί είχαν καταλάβει ότι η ληστεία ήταν στην ουσία «απαλλοτρίωση» από μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Και λίγο αργότερα ταυτοποιήθηκε η παρουσία του Νίκου Μαζιώτη, μέσω ταυτοποίησης του γενετικού του υλικού που είχε βρεθεί σε κάλυκα από το πιστόλι του.

Αστυνομικός μετάλλιο: Προεδρικό Διάταγμα του τέως Προέδρου

Το Αστυνομικό Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός»  απομενήθηκε στον Ανθυπαστυνόμο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο με Προεδρικό Διάταγμα του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, διότι την 10/3/2014 στην Κλειτορία Αχαίας, εκτελώντας διατεταγμένη Υπηρεσία, εξέθεσε αποδεδειγμένα την ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο σε ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά.

Η ανάγνωση του διατάγματος

Η επίδοση του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχο Απόστολο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ, ενώ το Προεδρικό Διάταγμα αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Β΄ Ιγνάτιο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. Ο  Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, , τόνισε μεταξύ άλλων: «……Η απονομή του αστυνομικού μεταλλίου Αστυνομικός Σταυρός, πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Έθεσε εαυτόν σε κίνδυνο

Ειδικότερα, στις 10/3/2014 στην Κλειτορία, Αχαΐας σε υποκατάστημα Τράπεζας, ο τιμώμενος αστυνομικός, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και λειτουργώντας με απαράμιλλο ζήλο και ανδρεία, έθεσε τον εαυτόν του αποδεδειγμένα σε κίνδυνο ζωής και συνεπλάκη με ένοπλους δράστες ληστείας. Ο τιμώμενος αστυνομικός στην προσπάθεια του να αφοπλίσει τους δράστες, τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά ενός από αυτούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του. Αγαπητέ Γεώργιε, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας, θέλω να σου εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες και τα ειλικρινή συγχαρητήρια, διότι υπερασπίστηκες με σθένος και αυταπάρνηση τη Δημόσια Ασφάλεια θέτοντας την ζωή σου σε κίνδυνο…».

Δείτε ακόμη

19.650 μόρια σε καιρό… Covid – Ο πρωταγωνιστής των φετινών Πανελλαδικών, εξηγεί πώς τα κατάφερε
“Κούλη, αυτό δεν θα περάσει έτσι” – Έξαλλοι οι.. νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ
Νεκρός 26χρονος στον Βόλο – Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε “κόκκινα” δημοσιεύματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις