Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – CAS: Κι αν ειχε πέσει;
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – CAS: Κι αν ειχε πέσει;

Σούπερ Λιγκ - CAS: Ένα ανέκδοτο σαν τα χιλιάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου - Υποθέσεις χωρίς εξέταση στην ουσία διαλύουν ομάδες στο… φτερό!

Σούπερ Λιγκ – CAS: Σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ και θα παίξει με την πλάτη στον τοίχο.  Αν δεν κερδίσει, θα είναι ουσιαστικά εκτός κόλπου για τη 2η θέση και μόνο με θαύμα θα έχει την ευκαιρία να τη διεκδικήσει την επόμενη αγωνιστική.

Του Θοδωρή Χαρόπουλου

Όλα αυτά, βέβαια, ισχύουν σήμερα ελέω CAS. Γιατί αν δεν ήταν το CAS, ο ΠΑΟΚ θα έμενε τρίτος και καταϊδρωμένος, θα ήταν στο -4 σήμερα όχι στο +3. Αφήστε, χειρότερα ακόμα, που αν δεν υπήρχε ο φόβος του ΠΑΟΚτσή, που ήταν εύκολο να ρίξει την κυβέρνηση, ο ΠΑΟΚ τώρα θα είχε πέσει κατηγορία!

Ηταν μέσα Φλεβάρη, όταν κόντρα στις αιτιάσεις της πλειονότητας των νομικών, αθλητικών και μη, τα πειθαρχικά όργανα της λίγκας και της ΕΠΟ (Εφέσεων) χαρακτήριζαν δεσμευτική την έκθεση της ΕΕΑ. Και βάσει του τότε ισχύοντος νόμου, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πέσει. Τελεία και παύλα. Όλα όσα ακολούθησαν, οι εν μία νυκτί αλλαγές νόμου και η τεκμηρίωση ποινής αφαίρεσης βαθμών αντί για υποβιβασμό, ήταν τραγέλαφος. Υπό το φόβο της “έκρηξης” έγινε ό,τι έγινε και άλλαξε ο νόμος. Ο οποίος ήταν “Δρακόντειος”. Όπως έπρεπε να είναι. Αλλά για αποδεδειγμένες παραβάσεις, όχι επειδή κάποιο μέλος, κάποιας επιτροπής, εκτίμησε αυθαίρετα ότι -μεταξύ άλλων- ένα ξενοδοχείο σαν το Le Chalet δεν έχει ουσιαστική αξία!

Σούπερ Λιγκ – CAS: Απλά ένα ανέκδοτο

Ας είμαστε σοβαροί, η υπόθεση της έκθεσης της ΕΕΑ, του δεσμευτικού της χαρακτήρα και του υποβιβασμού ΠΑΟΚ -που έγινε αφαίρεση βαθμών- ήταν απλά ένα ανέκδοτο. Σαν ένα από τα χιλιάδες που έχουμε ζήσει, οι παροικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο, στα χρόνια ενασχόλησής μας με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πίσω τους 7 βαθμούς που, μάλλον αναίτια, του αφαιρέθηκαν. Και έχει πάρει πίσω και μεγάλο μέρος -ίσως όλη- από την αξιοπρέπεια που επιδίωξαν να του αφαιρέσουν με έωλες εκθέσεις και αλλαγές νόμων για να “τον εξυπηρετήσουν”. Και θα παλέψει στο ΟΑΚΑ για να μην χάσει και αγωνιστικά. Ωστε να διεκδικήσει τη νέα σεζόν μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι το εξής απλό: Αν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που είναι. Αν δεν είχε φοβηθεί η κυβέρνηση να τον ρίξει. Αν τον Φεβρουάριο είχε πέσει κατηγορία, επειδή η ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της Λίγκας και η Επιτροπή Εφέσεων “κρίνουν την έκθεση και την εισήγηση της ΕΕΑ δεσμευτικού χαρακτήρα”, τι θα είχε γίνει; Και ακόμα παραπέρα; Τι θα σήμαινε σήμερα η απόφαση του CAS;

Σούπερ Λιγκ – CAS: Παραιτήσεις

Ως εκ τούτου, η παραίτηση δύο -μόνον- εκ των μελών των δικαιοδοτικών οργάνων Λίγκας και Ομοσπονδίας είναι το λιγότερο. Οι παραιτήσεις ή καθαιρέσεις πρέπει να συνεχιστούν. Και να φτάσουν όσο ψηλά χρειάζεται. Ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο. Εστω και με μερικούς μήνες καθυστέρηση… Οτιδήποτε λιγότερο απλά προκαλεί έτει περαιτέρω το κοινό περί δικαίου και λογικής αίσθημα.

Y.Γ.: Στην Ξάνθη δεν έχουν επιστραφεί -ακόμα- οι 7 βαθμοί. Δεν το προέβλεπε ρητώς το CAS. Παρότι με διαταγή του ίδιου του CAS η υπόθεση επιστρέφει στα ελληνικά δικαιοδοτικά όργανα. Για να εκδικαστεί στην ουσία της. Δηλαδή η Ξάνθη παλεύει να σωθεί γιατί έχει -7 βαθμούς από μία υπόθεση που ΔΕΝ έχει εκδικαστεί, βάσει απόφασης CAS. Τό ΄χουμε;

Δείτε ακόμη:

Όλα τα σενάρια ανοιχτά στα πλέι άουτ
Αμέτρητα στοιχήματα στην Superleague!
Ποδοσφαιρική βραδιά με ντέρμπι και κρίσιμα παιχνίδια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις