Αθήνα

°C

Κυριακή

17

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλαδικές 2020 – βάσεις: Πτώση σε όλα τα πεδία
ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ

Πανελλαδικές 2020 – βάσεις: Πτώση σε όλα τα πεδία

Πανελλαδικές 2020 - βάσεις: Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα εκτιμώμενα στατιστικά των βάσεων μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Πανελλαδικές 2020 – βάσεις: Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων των υποψηφίων Γενικών Λυκείων ανά ομάδα προσανατολισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Λυκείων ανά Τομέα/Ειδικότητα. Οι πίνακες επιβεβαιώνουν ότι αναμένεται πτώση παντού, ακόμα και στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές. Σταθερότητα προκύπτει μόνο στις σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, ενώ οι περιζήτητες Νομικές σχολές αναμένεται να έχουν μία μικρή πτωτική πορεία. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι βάσεις σημειώνουν πτωτική πορεία ενώ το φετινό χαρακτηριστικό είναι η πολύ κακή βαθμολόγηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που εξετάστηκε μαζί με τη Λογοτεχνία.

Πτωτική πορεία έχουμε στο σύνολο των σχολών του 1ου, 2ου και 3ου πεδίου ενώ στο 4ο πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις. Πολύ χαμηλές βαθμολογίες σημειώθηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με πολύ υψηλό επίπεδο αναβαθμολόγησης ενώ στα Μαθηματικά το 58,84% έγραψε κάτω από τη βάση βάσης. Αλλά και στην Ιστορία περίπου το 50% δεν έπιασε τη βάση. Πολύ χαμηλές είναι οι βαθμολογίες σε Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) και Βιολογία, όπου ποσοστό περίπου 45% έγραψε κάτω από τη βάση.

Υψηλές βαθμολογίες

Πολλοί μαθητές έγραψαν υψηλές βαθμολογίες σε μαθηματικά και φυσική και στη Νεοελληνική Γλώσσα έγραψαν 10 και 11 και μάλιστα σε μία χρονιά που δεν υπάρχουν ειδικοί συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα. Πέρυσι στη Βιολογία αρίστευσε το 16,5% και εφέτος το 6,5%. Στις Ανθρωπιστικές Σπουδές 3 στους 4 υποψήφιους έγραψαν πάνω από τη βάση ενώ αντίθετα στο πρώην μάθημα βαρύτητας των αρχαίων μόλις 1 στους 2 πέτυχε βαθμολογία πάνω από το 10 και λιγότερο από το 1% όσων εξετάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 19.

Στις Θετικές Σπουδές ένας στους δύο μόνο πέρασε τη βάση του 10 με το ποσοστό των αριστεύσαντων (με βαθμολογία άνω του 19) να είναι μόλις στο 1,28%. Στις Σπουδές Υγείας το 47% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και μόλις το 2,15% αρίστευεσε. Στις Οικονομικές Σπουδές, τέλος, περίπου τρεις στους τέσσερις υποψηφίους βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση και μόλις 178 υποψήφιοι (ποσοστό μικρότερο του 1%) πέτυχε βαθμολογία από 19 έως 20.

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΕΠΑΛ (Εσπ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΕΠΑΛ (Ημ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ (Εσπ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ (Ημ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΓΕΛ ΝΕΟ (Εσπ.)

Στατιστικά Κλίμακας Μορίων_ΓΕΛ ΝΕΟ (Ημ.)

Δείτε ακόμη

Δύο εργάτες νεκροί από πτώση από αναβατόριο στο Παλαιό Φάληρο
Ναύπακτος: 19χρονη γέννησε κρυφά στο σπίτι της – Βρέθηκε νεκρό το μωρό
Δερμιτζάκης: Πιθανό να απαγορευτούν τα πανηγύρια και τον Αύγουστο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις