Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κώστας Νομική Αθηνών: Από το γραφείο του Γαβρόγλου, στην Ευελπίδων και… στο Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Νομική Αθηνών: Από το γραφείο του Γαβρόγλου, στην Ευελπίδων και… στο Πανεπιστήμιο

Κώστας Νομική Αθηνών: Ο νεαρός που συνελήφθη για τα επεισόδια της περασμένης βδομάδας στο Σύνταγμα, ήταν και στην κατάληψη του γραφείου του Γαβρόγλου πριν σχεδόν δύο χρόνια.

Κώστας Νομική Αθηνών: Εννέα άτομα συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της πορείας στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο 18χρονος Κώστας Κ. που τράβηξε τα βλέμματα όταν άκουσε από μακριά τον πατέρα του την ώρα που τον μετέφεραν στην Ευελπίδων να του λέει τα καλά νέα, ότι πέρασε δηλαδή στη σχολή που ήθελε, την Νομική Αθήνας.  Το περιστατικό έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός συμμετείχε σε κινητοποίηση.Πριν δύο χρόνια, οι κάμερες τον είχαν απαθανατίσει με μια ντουντούκα στο γραφείο του τότε υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται μαζί με μαθητές και φοιτητές, για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου.

Ο 16χρονος τότε Κώστας είχε γίνει viral επειδή ανέβηκε στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου. Μάλιστα είχε παραχωρήσει και συνέντευξη στο reader.gr για την συγκεκριμένη κίνησή του για την οποία αποδοκιμάστηκε. “Δεν έγινε ούτε λόγω ανωριμότητας μου, ούτε λόγω της “γενικότερα βίαιης συμπεριφοράς μου” όπως ειπώθηκε από ορισμένους, ούτε επειδή θέλησα να επιβληθώ ή να εκφοβίσω τον κ. Γαβρόγλου και το επιτελείο του” έλεγε πριν δύο χρόνια ως μαθητής της Β’ Λυκείου.

Ελεύθεροι και οι 9

Μετά τις απολογίες τους ο Κώστας και οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με τους ίδιους να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται. Σε έξι από αυτούς επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε επιπλέον και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ. Τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν κατακλυστεί από εκατοντάδες φίλους συμφοιτητές και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων οι οποίοι υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Όπως σημείωσε στο Πριν ο πατέρας του, Χρήστος, όταν οι γονείς είδαν το παιδί τους τα ξημερώματα της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ διαπίστωσαν χτύπημα από κλομπ στο κεφάλι και απαίτησαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αξονική εξέταση, κάτι που πραγματοποιήθηκε, ευτυχώς χωρίς να διαπιστωθούν σοβαρότερα προβλήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις