Χρυσοχοΐδης νομοσχέδιο: Κατηγορηματικός ο ΥΠΠΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης νομοσχέδιο: Κατηγορηματικός ο ΥΠΠΟ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Χρυσοχοΐδης νομοσχέδιο: Ο νόμος για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις θα εφαρμοστεί και θα αποκατασταθεί μια εκκρεμότητα της ελληνικής πολιτείας,.

13.07.2020 | 16:00

Χρυσοχοΐδης νομοσχέδιο: Κατηγορηματικός και απόλυτος εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ότι ο νόμος για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις θα εφαρμοστεί και θα αποκατασταθεί μια εκκρεμότητα της ελληνικής πολιτείας που δεν είχε διευθετηθεί για δεκαετίες. Υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι το μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο να κλείνει το κέντρο της Αθήνας από 30-40 άτομα θα σταματήσει.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης το νομοσχέδιο σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύει τις διαδηλώσεις και το δικαίωμα των πολιτών να συναθροίζονται, αλλά δίνει την δυνατότητα στην πολιτεία να ελέγχει τον χώρο όπου θα γίνονται μοι διαδηλώσεις, δηλαδή μια πορεία 30-40 ατόμων θα μπορεί να γίνει στο πεζοδρόμιο και όχι στο οδόστρωμα, ώστε να μην παρακωλύεται η κίνηση των οχημάτων και η συγκοινωνία, αλλά ούτε να παραλύει η οικονομία και η αγορά, δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Χρυσοχοΐδης νομοσχέδιο: Η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο

Αναφερόμενος στα γενικότερα ζητήματα ασφάλειας, ο υπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση στην Αθήνα και σε γειτονιές, όπως τα Εξάρχεια, έχει αλλάξει προς το καλύτερο και σε λίγους μήνες από τώρα θα είναι ακόμη καλύτερη, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες πλέον δηλώνουν περισσότερο ασφαλείς από κάθε άλλη χρονική περίοδο στο παρελθόν. Ερωτώμενος για την στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στο νομοσχέδιο, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι στην αντιπολίτευση αρέσουν οι φράσεις καταστολή, αστυνομική βία και χουντικά νομοσχέδια, αλλά οι πολίτες έχουν ξεπεράσει και αυτές τις ορολογίες και όσους τις υιοθετούν.

Τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας

Τέλος για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει μηδενική ανοχή από την ηγεσία της Αστυνομίας και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη, όποτε υποπέσει στην αντίληψή τους τέτοιο περιστατικό, ώστε αυτό να εξεταστεί και να υπάρξουν ποινές και τιμωρία για όσους αποδειχτεί ότι κάνουν κατάχρηση εξουσίας.

Δείτε ακόμη

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάσης
“Σε 376 λέξεις, ούτε μία απάντηση” – Tι γύρευε με τον Αρτεμίου ο Παππάς;
Άδωνις: “Να έχουμε σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις”
Exit mobile version