Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάρτι κορονοϊός: Καρφίτσα δεν έπεφτε στη Νίκαια της Γαλλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Πάρτι κορονοϊός: Καρφίτσα δεν έπεφτε στη Νίκαια της Γαλλίας

Πάρτι κορονοϊός: Μετά πάντως τον σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος Νίκαιας ανακοίνωσε ότι εφεξής στην πόλη του θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις υπαίθριες εκδηλώσεις.

Πάρτι κορονοϊός: Κενό γράμμα αποδείχθηκαν οι περιορισμοί κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου στη Γαλλία, σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι που έγινε στη Νίκαια και μάλιστα με την ευθύνη του δήμου.  Νοτιοανατολική Γαλλία, Νίκαια, βράδυ Σαββάτου. Καρφίτσα δεν έπεφτε στην παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, όπου οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να διοργανώσουν δωρεάν υπαίθριο πάρτι με ντι τζέι. Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν την οργή χρηστών του διαδικτύου και εύλογους φόβους για έξαρση του κορωνοϊού… Οι δημοτικές αρχές επέμειναν ότι τηρήθηκε το όριο των 5.000 συμμετεχόντων. Μετά πάντως τον σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος Νίκαιας ανακοίνωσε ότι εφεξής στην πόλη του θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις υπαίθριες εκδηλώσεις.

Στη δυτική Καταλονία, άδειοι είναι οι δρόμοι στην περιοχή γύρω από τη Λέριδα, μετά την απόφαση των τοπικών αρχών να επιβάλουν εκ νέου, λόγω νέας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, πλήρη καραντίνα… Ως εκ τούτου, οι 200.000 κάτοικοι γύρω από τη Λέριδα θα μπορούν πλέον να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνον για να πάνε στη δουλειά τους, σε γιατρό ή για να αγοράσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Συναγερμός έχει σημάνει σε αγρόκτημα στα Δυτικά Μίντλαντς της Αγγλίας, μετά τον εντοπισμό 73 κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.  Συνολικά, 200 άτομα που είχαν προσληφθεί για να μαζέψουν τη σοδειά, τέθηκαν σε καραντίνα… Οι περισσότεροι εξ αυτών, ανακοινώθηκε, είναι εποχικοί εργάτες, από διάφορες περιοχές της ανατολικής Ευρώπης. Διαρκείς είναι οι έλεγχοι στις εισόδους και εξόδους του αγροκτήματος, από το οποίο προμηθεύονται λαχανικά μεγάλα καταστήματα τροφίμων στη Βρετανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις