Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές παραλίες: Ομάδες επιτήδειων έτοιμες για δράση
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές παραλίες: Ομάδες επιτήδειων έτοιμες για δράση

Κλοπές παραλίες: Στους Νέους Πόρους Πιερίας δύο ανήλικοι άρπαξαν ένα σακίδιο και αποπειράθηκαν να πάρουν τσάντα τουρίστριας.

Κλοπές παραλίες: Το καλοκαίρι δεν έρχεται ποτέ μόνο του… «Φέρνει» μαζί του και τους επιτήδειους, που  πάνε αυτούς τους μήνες στις παραλίες της χώρας, όχι για να δροσιστούν, αλλά για να «κάψουν» τους λουόμενους! Ο λόγος για τους «ταχυδακτυλουργούς της θάλασσας», οι οποίοι, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, επιδίδονται σε κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων των κολυμβητών είτε στην αμμουδιά είτε στα αυτοκίνητά τους, που είναι αρκετά μακριά σταθμευμένα. Όλα αυτά τα υπενθυμίζει, επιζητώντας και την προσοχή των όσων εκδράμουν στις παραλίες, η εξάρθρωση σπείρας, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2018, προχωρούσαν σε διαρρήξεις αυτοκινήτων λουομένων σε παραλίες, κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αστακού-Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως ανακοινώνεται από την ΕΛ.ΑΣ, για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος τριών ημεδαπών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά οκτώ κλοπές, που διαπράχθηκαν, από τον Ιούλιο του έτους 2018 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, σε παραλίες κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αστακού – Μύτικα.

Κλοπές παραλίες: Αυτοκίνητα και τροχόσπιτα

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ξηρομέρου, προέκυψε ότι οι δράστες, διερρήγνυαν αυτοκίνητα και τροχόσπιτα, λουομένων και αφαιρούσαν χρήματα και αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ. «Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής ομάδας», αναφέρει η Αστυνομία «επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα σε ερημικές τοποθεσίες ή σε μεγάλη απόσταση από την παραλία, όπου βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες τους και στη συνέχεια, είτε παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία τις πόρτες τους, είτε σπάζοντας τα τζάμια τους, αφαιρούσαν τα αντικείμενα και τα χρήματα.

Φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, οδηγοί

Παράλληλα κατά την διάρκεια των εγκληματικών τους πράξεων είχαν διακριτούς και εναλλασσόμενους κατά περίπτωση ρόλους ως τσιλιαδόροι, ως φυσικοί αυτουργοί και ως οδηγοί», προσθέτει ακόμη. Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών, προέκυψε ότι ο ένας έχει πρόσφατα προφυλακιστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλες υποθέσεις κλοπών, ενώ σε έναν συνεργό του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για υπόθεση ληστείας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υπεβλήθη  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Όμως και στην παραλία των Νέων Πόρων Πιερίας, είχαν προ ολίγων ημερών, το πρώτο κρούσμα απόπειρας κλοπών από λουόμενους. .Ημέρα Σάββατο με πολλούς λουόμενους στην παραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας,  δύο 17χρονοι αφαίρεσαν το σακίδιο λουόμενου,  που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκαν, χωρίς να το καταφέρουν, να αφαιρέσουν την τσάντα μιας 51χρονης  τουρίστριας από τη Βουλγαρία. Ωστόσο, συνελήφθησαν, λίγο αργότερα, από αστυνομικούς του  Τμήματος Δίου – Ολύμπου. Το κλεμμένο σακίδιο βρέθηκε στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Δείτε ακόμη

Στα επίπεδα του Απριλίου ο ιός στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης – Εκτιμήσεις ότι έχουν αυξηθεί οι ασυμπτωματικοί
Προς απαγόρευση τα πανηγύρια -Για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα
Δείτε φωτογραφίες: Χιλιάδες πιστοί στον τάφο του Αγίου Παΐσιου στη Σουρωτή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις