Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα: “Προοίμιο” τα “ορφανά” κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα: “Προοίμιο” τα “ορφανά” κρούσματα

Δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα: Τι ανησυχεί τους ειδικούς. Γιατί κάνουν λόγο για δεύτερο κύμα το οποίο είναι προ των πυλών της χώρας.

Δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα: Μια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ήταν αναμενόμενη λόγω των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα. Όμως, την τελευταία εβδομάδα έχουν ανέβει σημαντικά τα εγχώρια κρούσματα και μάλιστα σε διαφορετικές “εστίες”. Ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στάθηκε στα λεγόμενα “ορφανά” κρούσματα, τονίζοντας πως αποτελούν ένα σημάδι ενός δεύτερου κύματος του κορονοϊού. “Η κινητικότητα, με αυξημένο αριθμό ορφανών κρουσμάτων, είναι ένα πιθανό προοίμιο δεύτερου κύματος. Είναι τα σημάδια που περιμέναμε να δούμε πριν από ένα δεύτερο κύμα, οπότε σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για την μείωση αυτής της δυναμικής που βλέπουμε να έρχεται”, τόνισε. Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα διάσπαρτα κρούσματα. “Με αυτά που βλέπουμε να γίνονται, με αρκετές εστίες πιθανής υπερμετάδοσης να είναι διεσπαρμένες σε διάφορα σημεία, είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα”, ανέφερε.

Ο καθηγητής ερωτώμενος για το αν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους, σημείωσε πως “τα μέτρα που έχουν προταθεί είναι επαρκή. Αυτό που χρειάζεται είναι η εφαρμογή και επιτήρησή τους”. Όσον αφορά τους ξένους τουρίστες, εστίασε στο πρόβλημα του Προμαχώνα όπου εμφανίζεται η πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων. “Μας ανησυχεί η εισαγωγή των ατόμων από τον Προμαχώνα. Εκεί πέρα το ποσοστό θετικών κρουσμάτων είναι υψηλό. Γι’ αυτό και πήραμε συγκεκριμένα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη”.

Δείτε ακόμη

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου – Νέα μέτρα προ των πυλών, ανησυχία για τα κρούσματα

Καλά στην υγεία της η 15χρονη που βρέθηκε θετική σε κατασκήνωση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις