“Κώστα Νομική Αθήνας περνάς”: Η φράση πατέρα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Κώστα Νομική Αθήνας περνάς”: Η φράση πατέρα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

"Κώστα Νομική Αθήνας περνάς": Ανάμεσα στις φωνές και τα συνθήματα ήχησε και η φωνή του πατέρα ενός εκ των συλληφθέντων που μετέφερε τα καλά νέα.

11.07.2020 | 13:51

“Κώστα Νομική Αθήνας περνάς”: Τον γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει η φράση που είπε ο πατέρας ενός από τους συλληφθέντες της Πέμπτης στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. «Κώστα, Κώστα, Νομική Αθήνας περνάς» φώναξε στον γιο του, την ώρα που βγήκε από την κλούβα και οδηγούνταν μαζί με τους οκτώ συγκατηγορούμενούς του στο Εφετείο.

Πολλά σχόλια ωστόσο “απέσπασε” και η δήλωση των 18χρονων συμμαθητών και συμμαθητριών του Κώστα Κ. που φέρεται να είπαν νωρίτερα ότι για εκείνους «δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Για εμάς σήμερα υπάρχει μόνο ο Κώστας». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι που μεταξύ άλλων φώναξαν: «Δεν μας τρομοκρατούν. Νόμος είναι το δίκαιο του αγώνα. Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό».

Τη Δευτέρα η δίκη

Οι εννέα συνελήφθησαν μετά τη μεγάλη πορεία της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που σημαδεύτηκε από άγρια επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Και οι εννέα θα βρεθούν το πρωί της Δευτέρας αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο, καθώς τους αποδίδονται κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, καθώς και για πλημμελήματα που θα αποδοθούν κατά περίσταση: διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η μεγάλη διαδήλωση της Πέμπτης είχε ως σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται ευθύνες για τον “διοργανωτή” της συγκέντρωσης, καθώς και η συνεργασία του με τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές.

Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να διαλύσει κατά το δοκούν μια διαδήλωση εάν αυτή διεξάγεται χωρίς άδεια ή αν βάσει κριτηρίων που η ίδια θεσπίζει, δύναται να προκληθούν αναταραχές στην ομαλή κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής.

Το χρονικό

Δείτε ακόμη

“Τσακώσαμε” τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ!

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο αστυνομικός εμποδίζει τη σύλληψη διαδηλωτή

Υπό κράτηση αστυνομικός – «Χειροδίκησε κατά συναδέλφου του» λέει η ΕΛ.ΑΣ

Πάλι “κατέστρεψαν” την Αθήνα οι μπαχαλάκηδες – Θλιβερές εικόνες μετά την πορεία

Exit mobile version