Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός ΣΥΡΙΖΑ – Σύνταγμα: Στον εισαγγελέα ο 38χρονος που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός ΣΥΡΙΖΑ – Σύνταγμα: Στον εισαγγελέα ο 38χρονος που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη

Αστυνομικός ΣΥΡΙΖΑ - Σύνταγμα: Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να απελευθερωθεί κρατούμενος.

Αστυνομικός ΣΥΡΙΖΑ – Σύνταγμα: Αντιδράσεις πυροδοτεί η παρουσία στα προχθεσινά επεισόδια έξω από τη βουλή αστυνομικού, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος καταγγέλλεται ότι, χειροδικώντας, απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ το διαψεύδει, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός είχε διατεθεί για τη φύλαξη των γραφείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οδός Πανεπιστημίου λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας είναι σε εξέλιξη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ επιχειρούν να συλλάβουν άτομο που επιτέθηκε σε αστυνομικό. Τη στιγμή εκείνη παρεμβαίνουν άνδρες με πολιτικά. Ένας εξ αυτών με μπεζ μπλούζα αστυνομικός, ο οποίος έσπρωξε τον συνάδελφο του με αποτέλεσμα ο άνδρας που είχε ακινητοποιηθεί να φύγει.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται χαρακτηριστικά για το βίντεο: “Η παρέμβαση, αστυνομικού, αποσπασμένου στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, που χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ». Κι ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ.” Ο 38χρονος αξιωματικός παραδόθηκε χθες το απόγευμα στους συναδέλφους του της κρατικής ασφάλειας και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για την κράτηση του. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος αρχικά υποστήριξε στους συναδέλφους του ότι βρισκόταν στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο των καθηκόντων του καθώς είναι αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να απελευθερωθεί κρατούμενος.

Το βίντεο της “Κ”

Μήνυση στον αστυνομικό

Το θέμα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος του σωματείου ειδικών φρουρών Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του αξιωματικού. Το Mega αποκαλύπτει επίσης φωτογραφία που δείχνει τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή αστυνομικό μαζί με άλλους συναδέλφους του κατά την επίσκεψη στο γραφείο της τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε μέσω ανακοίνωσης. «Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.» Το θέμα έχει προκαλέσει και την αντίδραση συνδικαλιστικών φορέων αστυνομικών.

Στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα Σάββατο στις 11.30 ο αστυνομικός που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου. Ο αστυνομικός είτε θα αφεθεί ελεύθερος είτε θα παραπεμφθεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.  Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία εις βάρος του.  Στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκονται στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Τρ. Αλεξιάδης, Θ. Δρίτσας, Π. Ρήγας αλλά και οπαδοί του κόμματος.

Δείτε ακόμη

“Κώστα Νομική Αθήνας περνάς”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις