Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταστροφές Σύνταγμα: Θλιβερές εικόνες μετά την πορεία
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΚΛΙΚ

Καταστροφές Σύνταγμα: Θλιβερές εικόνες μετά την πορεία

Καταστροφές Σύνταγμα: Στόχος των περίπου 1.000 μπαχαλάκηδων έγιναν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος τα οποία ξήλωσαν για να αποκτήσουν πολεμοφόδια.

Καταστροφές Σύνταγμα: Καταστροφές στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, αλλά και στις προσόψεις επιχειρήσεων στο Σύνταγμα προκάλεσαν άγνωστοι μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην περιοχή μετά από πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, άγνωστοι βανδάλισαν για μία ακόμα φορά γράφοντας συνθήματα τις ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν για τον Μεγάλο Περίπατο στην Πανεπιστημίου, αλλά και στις προσόψεις και τους τοίχους κεντρικών ξενοδοχείων του Συντάγματος. Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές ακόμα και σε σκαλιά, προφανώς προσπαθώντας να αφαιρέσουν κομμάτια μάρμαρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας είχε πέσει θύμα μπαχαλάκηδων και σε πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις την περασμένη Τρίτη. Όπως τότε, έτσι και στην περίπτωση των τελευταίων βανδαλισμών, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου και στις προσόψεις των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι ταραξίες πέταξαν τουλάχιστον 15 μολότοφ με στόχο να τραυματίσουν αστυνομικούς.

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Αστυνομικός απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης καταγγέλλει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στα χθεσινάεπεισόδια μετά την πορεία κατά του νέου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικός φέρεται να απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου. «Σύμφωνα με το ΣΕΦΕΑΑ, το σωματείο ειδικών φρουρών, ένας αξιωματικός της Αστυνομίας, που ήταν εκτός υπηρεσίας παρενέβη έτσι ώστε να μην συλληφθεί ένας κουκουλοφόρος» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης και πρόσθεσε ότι «αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο πρόκειται για βαρύτατο παράπτωμα, καθώς είναι ελευθέρωση κρατουμένου κι επισύρει ποινή φυλάκισης. Κάποιος που έχει συλληφθεί ή κρατείται εκείνη την ώρα, είναι κρατούμενος».

«Έδωσε κατάθεση ο αστυνομικός που προσπάθησε να προβεί στη σύλληψη και είπε ότι ο αξιωματικός που ήταν εκτός υπηρεσίας, τον απέτρεψε από το να προσαγάγει τον κουκουλοφόρο. Όπως μάθαμε, υπηρετεί σε πολιτικό κόμμα και δη στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης και κατέληξε: «Ετσι ακούσαμε από τους συναδέλφους, οι πληροφορίες μας, λένε αυτό, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Εφόσον όμως υπάρχει η κατάθεση του αστυνομικού, για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι έγινε, τότε είναι πολύ σοβαρό το θέμα και θα διενεργηθεί ποινικά».

Δείτε ακόμη

Viral η Σουλτάνα (ΣΥΡΙΖΑ) για την “κοτσάνα” με τον Σβώλο – “Ρε Συριζαίοι ανοίξτε κανα βιβλίο”

Αυτή τη φωτογραφία διάλεξε η Δούρου για να δείξει τη… βία της κυβέρνησης

Δήλωση “ντροπή” από τη Ραλλία του ΣΥΡΙΖΑ – Για τους νεκρούς της Marfin

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις