ΟΥΕΦΑ – Μάντσεστερ Σίτι: Δευτέρα “κληρώνει”!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΥΕΦΑ – Μάντσεστερ Σίτι: Δευτέρα “κληρώνει”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

ΟΥΕΦΑ - Μάντσεστερ Σίτι: Θα κριθεί η προσφυγή της κατά του διετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Αγωνία και στα… μισά κλαμπ της πρέμιερ λιγκ!

10.07.2020 | 23:34

ΟΥΕΦΑ – Μάντσεστερ Σίτι: Μαθαίνει την Δευτέρα την «ευρωπαϊκή» της τύχη η Μάντσεστερ Σίτι. Θα κριθεί, αν η προσφυγή της για τον διετή αποκλεισμό της από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έγινε δεκτή. Οι «πολίτες» είχαν ασκήσει έφεση στο CAS, έπειτα την έκδοση απαγόρευσης από του Οργανισμού Οικονομικού Ελέγχου της ΟΥΕΦΑ, τον Φεβρουάριο. Ο Οργανισμός έκρινε ότι ο σύλλογος είχε διαπράξει «σοβαρές παραβιάσεις» των κανονισμών του Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ μεταξύ του 2012 και του 2016. Ενώ, είχαν τιμωρηθεί και με πρόστιμο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ (25 εκ. λίρες).

Η Σίτι έδειξε αμέσως την πρόθεση της να προσφύγει στο CAS. Καθώς, πιστεύουν πως ο Οργανισμός Οικονομικού Ελέγχου δεν ήταν ανεξάρτητος και κατέληξε να μην τον εμπιστεύεται. Κυρίως λόγω του όγκου των πληροφοριών, που διέρρευσε στα ΜΜΕ. Επιμένουν δε, ότι αυτό που θεωρούν ανεξάρτητο δικαστικό όργανο θα τους απαλλάξει.

ΟΥΕΦΑ – Μάντσεστερ Σίτι: “Είμαι αισιόδοξος”

O προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη, ότι οι αρμόδιοι θα μας επιτρέψουν να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ»! Η έφεση της ομάδας ξεκίνησε τον Ιούνιο και έχει γίνει ακρόαση από τρεις δικηγόρους του CAS, σε ιδιωτικές «τηλεδιασκέψεις».

Αν δεν είναι θετικό το αποτέλεσμα, η Μάντσεστερ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λίγκ της νέας σεζόν και δεν θα μπορέσουν να παίξουν στο Σούπερ Καπ αν κερδίσουν την φετινή διοργάνωση.

Θυμίζουμε, η Σίτι θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 7 ή 8 Αυγούστου. Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 1-2 υπέρ τους και σε περίπτωση που περάσουν, θα αντιμετωπίσουν την Γιουβέντους ή την Λυών στους προημιτελικούς. Το αποτέλεσμα της Δευτέρας θα κρίνει οριστικά και τις θέσεις Τσάμπιονς Λιγκ και Ευρώπης γενικότερα στην πρέμιερ λιγκ. Πολλά κλαμπ περιμένουν πώς και πώς το αποτέλεσμα για να ξέρουν εν έχουν ελπίδες!

Δείτε ακόμη:

Παίρνει πίσω τους 7 βαθμούς κατά πάσα βεβαιότητα και η Ξάνθη
Απόφαση σταθμός του CAS, δικαίωσε τον ΠΑΟΚ, του επιστρέφονται οι 7 βαθμοί
Στη φυσική έδρα της Γουλβς η ρεβάνς για Ολυμπιακό
Exit mobile version