Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / CAS – ΠΑΟΚ: Ωρα Δικαίωσης!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

CAS – ΠΑΟΚ: Ωρα Δικαίωσης!

CAS - ΠΑΟΚ: Μνημειώδες άδειασμα των ελληνικών πειθαρχικών οργάνων -και της ΕΕΑ σε δεύτερο βαθμό- που διατάσσονται να δικάσουν την υπόθεση στην ουσία της

CASΠΑΟΚ: Απόφαση μνημείο, ιστορικής σημασίας με απρόβλεπτες διαστάσεις για το μέλλον εξέδωσε το CAS  σήμερα. Σύμφωνα με το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο του αθλητισμού ακυρώνεται η απόφαση της Α’βάθμιας πειθαρχικής της Λίγκας καθώς και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Έτσι οι βαθμοί ποινής επιστρέφονται στο δικέφαλο του βορρά και η υπόθεσε κατέπεσε στον υψηλότερο βαθμό!

Στο CAS έκρινε πως κακώς τα δύο πειθαρχικά όργανα δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης και έλαβαν ως δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ. Και διατάσσει την επιστροφή των 7 βαθμών, καλώντας ταυτόχρονα την Επιτροπή Εφέσεων να δικάσει την υπόθεση μπαίνοντας στην ουσία της! Και αυτό, φυσικά, σε ένα διάστημα 5 ημερών. Τόσο ξεκάθαρο ήταν. Τη Δευτέρα ξεκίνησε στο CAS η υπόθεση, σήμερα βγήκε η απόφαση, σε αντίθεση με το …ανέκδοτο των πολλών εβδομάδων για να βγει μια απόφαση στην Ελληνική δικαιοσύνη.

CAS – ΠΑΟΚ: Και τώρα τι;

Φυσικά η απόφαση αυτή καθαυτή είναι ένα θέμα. Και το ότι η βαθμολογία των πλέι οφ, λίγα ματς πριν την αυλαία γίνεται άνω κάτω, είναι το λιγότερο. Το περισσότερο, είναι το δεδικασμένο που δημιουργείται. Και έναντι της ΕΕΑ της οποίας οι εισηγήσεις πλέον θα αντιμετωπίζονται ακριβώς έτσι, ως εισηγήσεις. Οχι δεσμευτικά. Αλλά και έναντι των Ελληνικών πειθαρχικών οργάνων που δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αμφισβητηθεί για …περίεργες αποφάσεις ή διαδικασία λήψης αποφάσεων. Πλέον, το CAS αποφάνθηκε εμμέσως, πλην σαφέστατα, ότι η Α’βάθμια και η Εφέσεων της ΕΠΟ κάποιες φορές πρέπει να ελέγχονται από υψηλότερο βαθμό λόγω… κακού προηγούμενου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

CAS – ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία

Στο καθαρά πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης, με την επιστροφή των βαθμών ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει στους 68. Και από το -4 έναντι της ΑΕΚ περνάει στο +3 και γίνεται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Της θέσης, δηλαδή, που δίνει εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Δείτε ακόμη:

Και επίσημα Καλάθης στην Μπαρτσελόνα!
Πούλησε Μπότη στην Ιντερ ο ΠΑΟΚ
Στη φυσική έδρα της Γουλβς η ρεβάνς για Ολυμπιακό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις