Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία κέντρο σήμερα: Στους δρόμους διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία κέντρο σήμερα: Στους δρόμους διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο

Πορεία κέντρο σήμερα: Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

Πορεία κέντρο σήμερα: Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν ξεκινήσει τρεις πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί απόψε στη Βουλή, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.  Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στην πλατεία Κλαυθμώνος πρωτοβάθμια σωματεία και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ.

Χιλιάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν από Προπύλαια και Πλατεία Κλαυθμώνος και βρίσκονται αυτήν την ώρα στην οδό Σταδίου, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ αναμένεται να μεταβούν σε λίγο έξω από τη Βουλή. Η πλειοψηφία υποστηρίζει πως η κυβέρνηση νομοθετεί το αυτονόητο ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εξηγεί ότι έρχεται για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας ρυθμιστικό πλαίσιο για τις πορείες ώστε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι να ασκείται κανονικά ακόμα και από ελάχιστες μειοψηφίες χωρίς όμως να ταλαιπωρείται η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων πολιτών.

Για χούντες, αυταρχισμό, φασισμό και «αποφράδες ημέρες» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ, πιεσμένος από τα σκάνδαλα που κλυδωνίζουν την ηθική του υπόσταση, επαναφέρει την ακραία ρητορική μιλώντας για χούντες, αυταρχισμό, φασισμό και «αποφράδες ημέρες». Είναι ενδεικτικό ότι οι συνθήκες που διεξάγεται η συζήτηση προσομοιάζει με την σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου ανομίας στα πανεπιστήμια.

 

Δείτε ακόμη

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει τώρα στις Σάπες Ροδόπης – Εντολή για εκκένωση του χωριού (vid)
Συναγερμός στη χώρα: 50 νέα κρούσματα Covid 19
Ανατροπή: Η Ελλάδα μπήκε τελικά στην “πράσινη λίστα” του Βελγίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις