Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών – Λιμενικοί: Επτά συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών – Λιμενικοί: Επτά συλλήψεις

Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών – Λιμενικοί: Δύο πρώην Λιμενικοί προωθούσαν μετανάστες στην Ιταλία, μέσα σε «βουνά» από καρπούζια.

Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών – Λιμενικοί: Δύο πρώην λιμενικοί συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα, το οποίο, έναντι αμοιβής των μελών του, «φόρτωνε» στο λιμάνι της Πάτρας παράτυπους μετανάστες σε φορτηγά που μετέφεραν καρπούζια και τους προωθούσε με πλοία στην Ιταλία. Σε μια επιχείρηση στο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας από την οικονομική Αστυνομία συνελήφθησαν εκτός από τους πρώην λιμενικούς κι άλλα πέντε άτομα (έξι ημεδαποί, ένας αλλοδαπός), ενώ αναζητούνται άλλα έντεκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου – προώθησης πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που εκτυλίχθηκε σε διάφορες περιοχές, και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, (6 ημεδαποί και αλλοδαπός), ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη του ίδιου κυκλώματος (7 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί). Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση -αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών – Λιμενικοί: Σε θάλαμο ψυγείου

Οι συλλήψεις, ανακοινώνει η Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό είκοσι αλλοδαπών, σε ειδική κρύπτη εντός φορτηγού – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία. Κατασχέθηκε το φορτηγό – τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το έτος 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρυπτή αλλοδαποί. Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 1.030 ευρώ, 2 εισιτήρια επιβατών, 15 κινητά τηλέφωνα, 4 τραπεζικές κάρτες, σφραγίδα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

 

Συστηματική δράση

Από την έρευνα της Αστυνομίας, διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε συστηματικά στο πεδίο της παράνομης διακίνησης και προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η οργάνωση – μόνο τον τελευταίο χρόνο – οργάνωσε η επιχείρησε να οργανώσει, τουλάχιστον άλλες επτά περιπτώσεις παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας.

Δείτε ακόμη

Σε καραντίνα το γκρουπ των 80 Σέρβων στην Αιδηψό- Αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ
Αποπλάνηση μαθήτριας: “Οι καθηγητές τα έριχναν στο κορίτσι”, λέει μητέρα – Ονειρευόταν γάμο και παιδιά (vid)
Εγκληματική ομάδα εξαπατούσε επιχειρηματίες – Πώς κατάφεραν να αποσπάσουν 136.600 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις