Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κύρκος – Κύρτσος ΝΔ: Μια “γαλάζια” πρόσληψη προκαλεί σχόλια στο Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρκος – Κύρτσος ΝΔ: Μια “γαλάζια” πρόσληψη προκαλεί σχόλια στο Twitter

Κύρκος - Κύρτσος ΝΔ: Ο γιος του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς προσλήφθηκε από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, μετά από 5ετή θητεία στην Ευρωβουλή.

Κύρκος – Κύρτσος ΝΔ: Στα 61 του χρόνια και μετά από πέντε χρόνια θητείας στην Ευρωβουλή ως ευρωβουλευτής του Ποταμιού, ο Μίλτος Κύρκος, γιος του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου, προσελήφθη ως υπάλληλος στο γραφείο του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου. Την είδηση της πρόσληψή του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γιώργος Kύρτσος. “Χαρά και τιμή μου η ένταξη του Μίλτου Κύρκου, πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού,στο δυναμικό του Ευρωβουλευτικού γραφείου μου. Με τον Μίλτο συμφωνούμε σε πολλά, διαφωνούμε σε πολλά. Μας ενώνει η επιδίωξη της Ενωμένης Ευρώπης με την Ελλάδα μεταξύ των πρωταγωνιστών.”

Όπως σημειώνει ο κ. Κύρτσος, πολλά τους χωρίζουν με τον Μιλτιάδη Κύρκο, ο οποίος έλεγε πως “η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία συμφωνία που έπρεπε να είχε γίνει το 1993, είναι μία συμφωνία που βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και η Ελλάδα μόνο κέρδος μπορεί να έχει”. Όμως, με την πρόσληψή του, ο κ. Κύρκος –φανατικός υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ άλλων- μπορεί να συνεχίσει να κατοικοεδρεύει στις Βρυξέλλες.

Κύρκος για Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι

Ο Μίλτος Κύρκος, θυμίζουμε πως ως αριστερό στέλεχος του Ποταμιού διαφωνούσε με οποιαδήποτε προσέγγιση με τη ΝΔ. “Η Ν.Δ. θα έπρεπε να πάψει να είναι ανοιχτή προς την ακροδεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να στοχεύσει προς τον κεντροαριστερό χώρο, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή η χώρα να αποκτήσει μια κυβέρνηση που να περιέχει και την Αριστερά, χωρίς ένα αντιευρωπαϊκό κομμάτι”, έλεγε πριν την πρόσληψή του στη Ν.Δ.

Όσο για το Ποτάμι του οποίου υπήρξε ευρωβουλευτής ο Μίλτος Κύρκος μίλησε το περασμένο φθινόπωρο καθόλου κολακευτικά λέγοντας πως “υδέποτε κατάφερε το Ποτάμι να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο αφήγημα, έναν ξεχωριστό λόγο ύπαρξης. Αυτοθαυμαζόμενο, αρκέστηκε στα λίγα, στα εύκολα και στα αποσπασματικά και δεν τόλμησε να μετασχηματιστεί σε έναν φορέα υλοποιήσιμων και συνεκτικών μεταρρυθμιστικών προτάσεων γύρω από τον πυρήνα της ανάπτυξης και της υπεράσπισης των ασθενεστέρων.

Έναν φορέα που θα κατέθετε ως επιχειρησιακά σχέδια και θα ζύμωνε μέσα στην κοινωνία τις βασικές μεταρρυθμίσεις, που το ίδιο θα εγγυάτο με τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση”, ενώ για την προοδευτική συμμαχία έχει δηλώσει πως “Εδώ και χρόνια υποστήριζα, με αρκετό κόστος, την ανάγκη της συμμετοχής της ριζοσπαστικής αριστεράς στη συζήτηση για το μετασχηματισμό της χώρας, ειδικά με βάση την τετράχρονη κυβερνητική εμπειρία που έφερε τα πάνω κάτω στις εμπειρίες των ανθρώπων της, αλλά εάν η βάση της συζήτησης είναι πως “ο λαός έσφαλε που δεν κατάλαβε τα θαυμαστά έργα της κυβέρνησης”, ε, δεν χρειάζονται και άλλη παρέα στον αυτοθαυμασμό, ας μείνουν με τις “γέφυρες”.

Πάρτι στο Τwitter για τον διορισμό

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις