Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Νοβάρτις: Ο ΣΥΡΙΖΑ “μπλέκει” τον ΥΠΕΞ στη… μετάφραση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Νοβάρτις: Ο ΣΥΡΙΖΑ “μπλέκει” τον ΥΠΕΞ στη… μετάφραση

Δένδιας - Νοβάρτις: Το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση, βάση της οποίας απαντάει στο ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του για εμπλοκή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην υπόθεση Novartis.

Δένδιας – Νοβάρτις: Για «απύθμενη φαιδρότητα» κατηγορεί ο Νίκος Δένδιας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχείρησε να τον… εμπλέξει στην επίσημη μετάφραση του υπ. Εξωτερικών. «Το να εμπλέκεται ο υπουργός Εξωτερικών σε… μετάφραση εγγράφου από τη Μεταφραστική Υπηρεσία συνιστά απύθμενη φαιδρότητα» ήταν η αιχμηρή δήλωση Δένδια. Νωρίτερα, η μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ είχε δώσει στη δημοσιότητα την επίσημη μετάφραση στα ελληνικά του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis με το Αμερικανικό Δημόσιο, όπου προκύπτει ξεκάθαρα ότι η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση ήταν σκευωρία, καθώς δεν εμπλέκονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικά πρόσωπα αλλά μόνον στελέχη ή υπάλληλοι νοσοκομείων και κλινικών.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ισχυρίζεται ότι… δικαιώθηκε αλλά έμπλεξε και τον Νίκο Δένδια ο οποίος δεν είχε σχέση με την μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ. Όπως έγραφε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Δένδιας φρόντισε να τελειώσει οριστικά τα ψέματα των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis. Η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015».

Μια ανακοίνωση η οποία προκάλεσε την αντίδραση κύκλων της ΝΔ στην προανακριτική Novartis. «Από όλο το κείμενο της απόφασης προκύπτει ότι η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικές δοκιμές από υπαλλήλους της, ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας. Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί μια σελίδα αποκρύπτοντας συνειδητά τις αμέσως επόμενες που αναφέρονται μόνο σε ιατρούς και δίνουν τον ορισμό του αξιωματούχους που και πάλι αφορά μόνο ιατρούς» για να καταλήξουν σκωπτικά: «Αγγλικά δεν ήξεραν και ήθελαν μετάφραση. Τώρα εκτός από σκευωροί είναι και ψεύτες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις