Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης γιορτή: Ντολμαδάκια, μπόμπες και πολύ ροκ στο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης γιορτή: Ντολμαδάκια, μπόμπες και πολύ ροκ στο Μαξίμου

Μητσοτάκης γιορτή: Ο μπουφές ήταν από το «Δειπνοσοφιστήριο» με ντολμαδάκια, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια και μπόμπες.

Μητσοτάκης γιορτή: Την ονομαστική εορτή του έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι, στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου στήθηκε μπουφές και αναψυκτικά για ευχές στον πρωθυπουργό. Ο μπουφές ήταν από το «Δειπνοσοφιστήριο» με ντολμαδάκια, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια και μπόμπες, ενώ από ποτά σερβιρίστηκαν μόνο αναψυκτικά.
Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν ότι την ίδια ώρα, η τηλεόραση που κάνει τις τηλεδιασκέψεις ο πρωθυπουργός έπαιζε τραγούδια των Guns Ν’ Roses και αρκετά ροκ τραγούδια. Υπενθυμίζεται ότι τo αγαπημένο τραγούδι του πρωθυπουργού – το οποίο το έχει και ως ήχο κλήσης στο κινητό του -είναι το Paradise City των Guns Ν’ Roses.

Κάνοντας τον απολογισμό ενός χρόνου διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΙ για όλα. «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, πιο έτοιμοι από την πρώτη φορά», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας ο πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Αναφερόμενος στην πανδημία, τόνισε ότι η συνεχής αύξηση κλινών εντατικής θεραπείας θα μας φέρει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η δυσκολότερη απόφαση ήταν να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο, επισήμανε: «Ήταν δύσκολο ότι έπρεπε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών και γνώριζα ότι θα οδηγούσα την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Η χώρα είναι πιο ισχυρή παρά την βαθιά ύφεση», συμπλήρωσε.

Θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση

Είπε ακόμα ότι ελπίζει πως θα υπάρχουν θεραπευτικά πρωτόκολλα για τα πιο δύσκολα περιστατικά και έως το τέλος του χρόνου θα υπάρχει και το πολυπόθητο, όπως ανέφερε, εμβόλιο. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ανησυχεί από την κοινωνική χαλάρωση που υπάρχει, αν και την θεωρεί αναμενόμενη. «Τα πανηγύρια μας έχουν προβληματίσει και το έχω συζητήσει. Δεν κινούμαστε στην κατεύθυνση της απαγόρευσης και θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση. Όμως έχουμε μια υποχρέωση προς τους εαυτούς μας να είμαστε πιο υπεύθυνοι να φοράμε μάσκες και τα ζητήματα των κοινωνικών αποστάσεων είναι πιο δύσκολο να το εφαρμόσει κανείς αυτό».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει ζητήσει από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων την κατάργηση του ορίου των έξι ατόμων στα τραπέζια στην εστίαση. Για τα εισαγόμενα κρούσματα είπε ότι ως χώρα τα διαχειριζόμαστε με επαγγελματισμό. Για το αν θα ξαναζήσουμε γενικευμένη καραντίνα, διατύπωσε την εκτίμησή του ότι δεν θα χρειαστεί ξανά. «Όλοι έχουν καταλάβει ότι το κόστος δεν το αντέχει καμία οικονομία και έτσι αν χρειαστεί θα πηγαίνουμε σε στοχευμένες καραντίνες», τόνισε. Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε, επίσης, ότι έγιναν λάθη μέσα στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης και έφερε ως παράδειγμα το θέμα της επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις