Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανηγύρια κορονοϊός: “Κόκκινη κάρτα” από Βατόπουλο μετά τις εικόνες συνωστισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Πανηγύρια κορονοϊός: “Κόκκινη κάρτα” από Βατόπουλο μετά τις εικόνες συνωστισμού

Πανηγύρια κορονοϊός: «Υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης όταν ο κόσμος είναι μπερδεμένος» τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Πανηγύρια κορονοϊός: Οι εικόνες συνωστισμού -όπως γίνεται σε πανηγύρια- ανησυχούν έντονα τους επιστήμονες. Την ανησυχία αυτή εκφράζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ. Βατόπουλος επισημαίνει ότι όπως γνωρίζουμε ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια συνεπώς ο κίνδυνος υπερμετάδοσης του κορονοϊού είναι αυξημένος σε συνθήκες έντονου συνωστισμού, όπως συμβαίνει σε πανηγύρια και πάρτι. Αναφέρθηκε στην επιστημονική συζήτηση σχετικά με το πόσο μακριά πάνε τα σταγονίδια σημειώνοντας ότι πέραν όλων των άλλων, αυτό εξαρτάται και από τις συνθήκες. Για παράδειγμα, με τον ανεμιστήρατα σταγονίδια μπορεί να πάνε πολύ μακριά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής ανέφερε: “Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά” κάνοντας σαφή αναφορά σε συγκεντρώσεις όπως στον Αλίαρτο και στο Γουδή οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν βόμβα μετάδοσης του ιού. Σημείωσε, δε, ότι ίσως θα έπρεπε να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια. “Μπορεί να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε” είπε και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Σερβίας που ήταν μια χώρα που δεν είχε πολλά κρούσματα και μέσα σε 2-3 μέρες έχουν τεράστιο πρόβλημα το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε χώρα. Ο κ. Βατόπουλος είπε ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε 2ο κύμα κορονοιου στην Ελλάδα και πως όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα αυτή.

Δείτε ακόμη

Γλέντι δίχως αύριο στην Αλίαρτο – Κανένα μέτρο, παρουσία… βουλευτών!

Χαμός σε γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στου Γουδή – Τι λένε οι διοργανωτές (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις