Ληστεία Βόλος: Θρίλερ στη Μαγνησία

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Βόλος: Θρίλερ στη Μαγνησία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ληστεία Βόλος: Πώς ένα παλαμικό αποτύπωμα στο σπίτι θύματος ληστείας μετά φόνου οδήγησε στη σύλληψη του υπόπτου.

06.07.2020 | 09:54

Ληστεία Βόλος: Ένα παλαμικό αποτύπωμα, που είχε εντοπιστεί στην εσωτερική πλευρά της πόρτας της κρεβατοκάμαρας του σπιτιού 71χρονης, η οποία είχε πέσει θύμα ληστείας μετά φόνου, οδήγησε δέκα οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά στη σύλληψη του δράστη! Δύο μόλις χρόνια πριν το έγκλημα που είχε συγκλονίσει τον Απρίλιο του 2002 ολόκληρη τη Μαγνησία παραγραφεί, στα εγκληματολογικά εργαστήρια κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί το μοναδικό στοιχείο που περιείχετο στον φάκελο, ο οποίος αράχνιαζε στα συρτάρια της Αστυνομίας, με την χαρακτηριστική ένδειξη «ανεξιχνίαστο».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Στην ταυτοποίηση που έδειξε με τρόπο επιστημονικό ότι ανήκει σε 43χρονο σήμερα Αλβανό υπήκοο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο η εντολή της ηγεσίας της Αστυνομίας για ψηφιοποίηση όλων των παρόμοιων στοιχείων που έχει συγκεντρώσει κατά καιρούς η έρευνα των αστυνομικών υπηρεσιών για σοβαρά εγκλήματα που έμειναν ανεξιχνίαστα και η επαναξιολόγησή τους υπό το πρίσμα των τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Ληστεία Βόλος: Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης

Όπως οι άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις έτσι και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προχώρησε στην ψηφιοποίηση με βάση το πρόγραμμα και την εντολή που έχει δώσει ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης. Η περίπτωση αφορούσε, όπως προαναφέρθηκε, μια ανεξιχνίαστη άγρια ληστεία που κατέληξε στη δολοφονία με μαχαίρι ή κατσαβίδι της 71χρονης ιδιοκτήτριας του σπιτιού στο χωριό Διμήνι κοντά στον Βόλο. Άγνωστος, τότε, δράστης, μέρα μεσημέρι, εισέβαλε στο εσωτερικό του σπιτιού και επιχείρησε να ακινητοποιήσει όπως όλα έδειχναν την άτυχη γυναίκα. Ίσως εκείνη αντιστάθηκε και ο δράστης, με κίνητρο τη ληστεία, της κατάφερε αρκετά χτυπήματα με το φονικό αντικείμενο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, τον Απρίλιου του 2002, το μόνο σημαντικό στοιχείο, που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη, το βρήκαν μέσω των συναδέλφων τους του εγκληματολογικού τμήματος στο εσωτερικό της πόρτας της κρεβατοκάμαρας. Ήταν ένα παλαμικό αποτύπωμα, που όλα τα στοιχεία έδειχναν, ότι ανήκε στο δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος. Όμως, όλες οι έρευνες που έγιναν τότε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου κατέληξαν σε αδιέξοδο. Δεν υπήρχαν άλλωστε και οι τεχνολογικές υποδομές για ταυτοποίηση του στοιχείου αυτού με υπόπτων για το βαρύ έγκλημα.

Η διαταγή για ψηφιοποίηση

Ωσπου ήρθε η διαταγή του Αρχηγείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafreepress.gr, οι της Ασφάλειας Βόλου απέστειλαν προς σύγκριση, ανάμεσα και σε πολλά άλλων υπόπτων και τα αντίστοιχα 25χρονου, τότε Aλβανού υπηκόου, καθώς ήταν σεσημασμένος για εμπλοκή σε ζωοκλοπή, υπόθεση ωστόσο, για την οποία αθωώθηκε στο δικαστήριο. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων στις 5 του περασμένου Ιουνίου, έγινε η ταυτοποίηση του παλαμικού αποτυπώματος με του τότε 25χρονου και νυν 43χρονου Αλβανού εργάτη. Από εκείνη τη στιγμή, σήμανε συναγερμός. Η Ασφάλεια συμπεριέλαβε στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί το 2002 και την αποκάλυψη αυτή και την υπέβαλε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση σε ανακριτή.

Αρνείται κάθε ανάμιξη

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και πριν από λίγες ημέρες, εντοπίστηκε ο ύποπτος και προσήχθη στην Αστυνομία. Ο ίδιος, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια εργαζόταν ως οικοδόμος στην Περιοχή του Βόλου, έχοντας δημιουργήσει οικογένεια και έχοντας αφήσει πίσω του το ζήτημα αυτό, αρνήθηκε στους αστυνομικούς κάθε ανάμειξή του στη ληστεία μετά φόνου, λέγοντας μάλιστα ότι στο σπίτι αυτό δεν είχε πάει ποτέ στη ζωή του.

Οι δικαστικές αρχές τώρα είναι εκείνες που θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης που έχει δημιουργήσει αίσθηση στο πανελλήνιο καθώς επανέρχεται από τα βάθη του χρόνου, μόλις δύο χρόνια πριν παραγραφεί οριστικά και αμετάκλητα βάσει του υφιστάμενου Νόμου το έγκλημα (παραγράφονται στα 20 χρόνια).

Δείτε ακόμη

Χαμός σε γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στου Γουδή – Τι λένε οι διοργανωτές (vid)
3.519 τα κρούσματα στη χώρα, κανένας θάνατος
Άγριο έγκλημα πάθους στο Πήλιο – “Έσπασαν” τα ισόβια για τον δράστη, τι λέει η κόρη του
Exit mobile version