Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις – βόρεια προάστια: Εξιχνιάστηκαν 5 εισβολές
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις – βόρεια προάστια: Εξιχνιάστηκαν 5 εισβολές

Διαρρήξεις – βόρεια προάστια:  Δύο Αλβανοί υπήκοοι συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στη Φιλοθέη, έχοντας πάνω τους hi tech συσκευές.

Διαρρήξεις – βόρεια προάστια:  Μεγάλο προβληματισμό ως προς τις «επιχειρησιακές δυνατότητες», που αποκτούν συμμορίες εισβολέων σε κατοικίες, όπου πιστεύουν, από τα στοιχεία και την κατόπτευση, που κάνουν, ότι θα ανακαλύψουν ολόκληρους θησαυρούς, έχουν προκαλέσει στις υπηρεσίες ασφαλείας, τα ευρήματα που κατάσχεσαν σε αυτοκίνητο δύο διαρρηκτών, που χτυπούσαν σε Φιλοθέη-Ψυχικό. Οι δύο Αλβανοί υπήκοοι, η δράση των οποίων στις συνοικίες των βορείων προαστίων προκαλούσε τον τελευταίο καιρό πονοκέφαλο στην Αστυνομία, όπως απεδείχθη, είχαν στην κατοχή τους ηλεκτρική συσκευή απενεργοποίησης ηλεκτρονικών σημάτων, την οποία χρησιμοποιούσαν για να παρακάμπτουν τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας συναγερμών, να απενεργοποιούν τη χρήση κινητών τηλεφώνων, αλλά και την τυχόν ζωντανή μετάδοση δεδομένων των καμερών ασφαλείας!

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αναλυτικά η Αστυνομία, παραθέτει, εξηγώντας τον , τρόπο δράσης του διδύμου των Αλβανών διαρρηκτών, τα «όπλα», που είχαν στη διάθεσή τους για να ξεπερνούν, μέσω της τεχνολογίας, τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας που έχουν εγκαταστήσει αρκετοί από τους ιδιοκτήτες. Διέθεταν, λοιπόν, ειδική συσκευή, για να παρακάμπτουν τα συστήματα ασφαλείας των οικιών.

Διαρρήξεις – βόρεια προάστια: Οξυγόνο για χρηματοκιβώτια

Έκαναν χρήση συσκευής οξυγόνου, για να διαρρήξουν τα χρηματοκιβώτια. Καθάριζαν τα σημεία- επιφάνειες, που έρχονταν σε επαφή εντός της οικίας, με ειδικό υγρό, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους (αποτυπώματα, βιολογικό υλικό). Χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο που ενοικίαζαν, με χρήση πλαστών εγγράφων, από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας, 41 και 27 χρόνων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στη Φιλοθέη, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και επιπλέον ο 41χρονος και για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Λίγο πριν, οι συλληφθέντες είχαν αποπειραθεί να εισέλθουν σε ισόγειο διαμέρισμα στην ίδια περιοχή, κόβοντας το καλώδιο της τηλεφωνικής σύνδεσης. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από περίοικους, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία να ματαιώσει την εισβολή. Στο σημείο της απόπειρας, έφθασαν αρχικά μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι, σε χρόνο μηδέν, πήραν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των δύο υπόπτων και για το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Διαρρήξεις – βόρεια προάστια: Αστυνομικοί περιπολικού τους ακινητοποίησαν

Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, με βάση αυτά τα στοιχεία, εντόπισε το όχημα και οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους επιβαίνοντες. Από εκεί και μετά ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ψυχικού και Φιλοθέης, να διερευνήσουν την όλη εμπλοκή των συλληφθέντων σε παρόμοιες ενέργειες. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν ακόμη, πλην των όσων αναφέρθηκαν ήδη, διαρρηκτικά εργαλεία, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 286 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν πέντε εισβολές

Από την προανάκριση, εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από οικίες, στις περιοχές του Ψυχικού και της Φιλοθέης. Επίσης, πληροφορεί η Αστυνομία, θέλοντας να τονίσει το ανησυχητικό φαινόμενο της ανακύκλωσης του εγκλήματος, οι κατηγορούμενοι έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Δείτε ακόμη

Χαμός σε γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στου Γουδή – Τι λένε οι διοργανωτές (vid)
3.519 τα κρούσματα στη χώρα, κανένας θάνατος
Άγριο έγκλημα πάθους στο Πήλιο – “Έσπασαν” τα ισόβια για τον δράστη, τι λέει η κόρη του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις