Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση 2020 Metron Analysis: Απόλυτος κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση 2020 Metron Analysis: Απόλυτος κυρίαρχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση 2020 Metron Analysis: Οι Έλληνες ανησυχούν για την οικονομία και δεν θέλουν πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Metron Analysis που δημοσιεύει "το Βήμα της Κυριακής".

Δημοσκόπηση 2020 Metron Analysis: Απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, σύμφωνα με ακόμα μία δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των πανελλαδικών ερευνών που σημειώθηκαν το διάστημα της πανδημίας, η στάση της κυβέρνησης καθώς και τα μέτρα που πήρε τόσο σε επίπεδο απαγόρευσης κυκλοφορίας όσο και στήριξης της οικονομίας τυγχάνουν διακομματικής αποδοχής από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metro Analysis, η οποία δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της. Οι πολίτες αναδεικνύουν την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Συγκεκριμένα 4 στους 10 απαντούν ότι η οικονομία είναι το ζήτημα που τους ανησυχεί ενώ η πλειοψηφία απαντά ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορονοϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.

Ο Μητσοτάκης για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης

«Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες» αναφέρει σε δήλωσή του για την συμπλήρωση ενός έτους από την κυβέρνηση ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ωστόσο ότι «σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα». Και ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του βρέθηκε αντιμέτωπη «με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει εξάλλου, ότι «με σκληρή προσπάθεια του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τις τεράστιες δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων».

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον «Φιλελεύθερο»:

«Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά. Η Ελλάδα έχει σήμερα μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και συζητούνταν επί χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε λίγες εβδομάδες. Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει και θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ξεμπλόκαραν. Είδατε τις εικόνες χθες από το Ελληνικό. Εκπέμπουν ένα θετικό σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η θεσμική τάξη αποκαταστάθηκε. Η διάκριση των εξουσιών είναι για εμάς απαράβατος κανόνας. Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα.

Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες. Με σκληρή προσπάθεια του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τις τεράστιες δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις