Κόλπο για αφράτα μπιφτέκια: Τι μπορεί να πετύχεις με ένα… παγάκι

PLUS

Κόλπο για αφράτα μπιφτέκια: Τι μπορεί να πετύχεις με ένα… παγάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κόλπο για αφράτα μπιφτέκια: Μάθε τα καλύτερα μυστικά.

05.07.2020 | 19:06

Κόλπο για αφράτα μπιφτέκια: Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων, όμως αν είσαι αρχάριος, θα ζοριστείς πολύ να τα… βγάλεις από το τηγάνι! Τα ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο, που είναι και πιο υγιεινά, δεν τα πετυχαίνουμε πάντα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλπο που αν το δοκιμάσετε, θα σας ενθουσιάσει με το αποτέλεσμα.

Δείτε ποιο είναι αυτό:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα παγάκι πάνω στο μπιφτέκι την ώρα που ψήνεται. Με αυτό τον τρόπο το μπιφτέκι σας θα γίνει πιο αφράτο και πιο ζουμερό. Ο λόγος είναι ότι την ώρα που ψήνεται είναι η κατάλληλη στιγμή για να βραχεί με νερό.

Δοκιμάστε το και θα δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Μυστικά

Σχεδόν όλοι οι μάγειροι με τους οποίους μίλησα για μπιφτέκια μου είπαν ότι διαλέγουν μοσχαρίσια ελιά για τον κιμά τους. Μια επιλογή απ’ τον λαιμό του μοσχαριού που είναι νόστιμη ως κρέας και έχει μεσαία ποσότητα ενδομυϊκού λίπους, απαραίτητη για να νοστιμίσει και να κρατήσει ζουμερό το μπιφτέκι στη διαδικασία ψησίματος.

Κρεμμύδι και μαϊντανός

Το μπιφτέκι οφείλει να έχει λιτή σύνθεση ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αναδεικνύει το κρέας. Έτσι στο ιδανικό μπιφτέκι, πέρα απ’ το ψωμί χωρούν μόνο δύο ακόμη βασικά υλικά: Το κρεμμύδι που δίνει σπίρτο, γλύκα και νοστιμιά και ο μαϊντανός που δίνει φρεσκάδα κι αρώματα. Όσον αφορά στο κρεμμύδι, η επιλογή μας είναι να το πολτοποιήσουμε μηχανικά ώστε να βγάλει υγρά και να εμποτίσει στο ζύμωμα όλο τον κιμά. Ο μαϊντανός απλά ψιλοκομμένος στο χέρι.

Η πρόσθεση αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι.

Exit mobile version