Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μάρτυρες του Ιεχωβά Αλβανία: “Δεν ήταν μέλη μας οι γυναίκες που αυτοκτόνησαν”
ΚΟΣΜΟΣ

Μάρτυρες του Ιεχωβά Αλβανία: “Δεν ήταν μέλη μας οι γυναίκες που αυτοκτόνησαν”

Μάρτυρες του Ιεχωβά Αλβανία: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες από τον τρόπο με τον οποίο μάνα και κόρη έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Μάρτυρες του Ιεχωβά Αλβανία: Οι εκπρόσωποι των μαρτύρων του Ιεχωβά διαψεύδουν ότι οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές σε διαμέρισμα των Τιράνων ανήκαν στην αίρεσή τους, ωστόσο οι αλβανικές αρχές έδωσαν λεπτομέρειες για την υπόθεση. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, η 30χρονη Ανίσα Ιοσίφι, με πανεπιστημιακές σπουδές, είχε πεθάνει τουλάχιστον 15 μήνες προτού βρεθεί νεκρή στο σπίτι τους και η μητέρα και η αδερφή της την διατηρούσαν άταφη, τυλιγμένη σε μεμβράνες ταρίχευσης στο κρεβάτι, εν αναμονή της “ανάστασης νεκρών”. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν δέκα μέρες όμως πέθανε και η μητέρα, Ζανέτα, ενώ η δεύτερη κόρη της Μπλέρτα, που επέζησε μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ η επιζήσασα αποκάλυψε ότι μαζί με τη μητέρα της τις τελευταίες 40 ημέρες απείχαν από φαγητό και νερό, με αποτέλεσμα εκείνη να υποκύψει και η ίδια να φτάσει ένα βήμα πριν τον θάνατο. Η ίδια, πάντως, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της Αλβανίας, παρέμεινε αμετανόητη για την πράξη τους ενώ όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Τιράνων στο διαμέρισμα βρέθηκε έντυπο υλικό στο οποίο περιγραφόταν το τελετουργικό θρησκευτικής σέχτας.

Αυτοθυσία

Από την πρώτη στιγμή σύσσωμος ο αλβανικός τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός αλλά και οι ιστοσελίδες μίλησαν για αυτοθυσία μαρτύρων του Ιεχωβά, οργανώσεις των οποίων, όμως, τόσο στα Τίρανα όσο και στην Αθήνα διέψευσαν ότι οι γυναίκες αυτές είχαν σχέση με την κοινότητά τους. “Θέλουμε να σας ενημερώσουμε επίσημα ότι καμία από τις δύο γυναίκες που αυτοκτόνησαν δεν ανήκε στην θρησκευτική μας κοινότητα ούτε είχε ποτέ κάποια σύνδεση με αυτήν. Άλλωστε η αυτοκτονία για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιολογείται από όσα πρεσβεύει η θρησκεία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής βασίζονται στον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και πουθενά δεν προκρίνεται ως επιλογή η αφαίρεση της ή η αυτοκτονία, ως κάτι που ευλογείται από τον Θεό. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα ζητούσε ποτέ από κανέναν άνθρωπο να βάλει τέλος στη ζωή του, διότι η ζωή για Εκείνον είναι ιερή!”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας των μαρτύρων του Ιεχωβά.

Γείτονες των γυναικών μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ για παράξενη συμπεριφορά και αυτοαπομόνωσή τους τα δυο τελευταία χρόνια και επισκέψεις διάφορων “περίεργων καλοντυμένων κυρίων”. Η αστυνομία ερευνά σε βάθος την υπόθεση.

Μάρτυρες του Ιεχωβά: Λίγα λόγια

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αποτελούν επίσημη χριστιανική θρησκείαμε πάνω από 8,7 εκατομμύρια μέλη και 119.712 εκκλησίες σε 240 χώρες. Βάση της πίστης τους είναι η Αγία Γραφή, αλλά σε αρκετά θέματα διαφέρουν από τις παραδοσιακές Εκκλησίες του χριστιανικού κόσμου. Το ξεκίνημα των Μαρτύρων του Ιεχωβά έγινε πριν από 140 και πλέον χρόνια στις ΗΠΑ και οι ίδιοι αξιώνουν ότι αποτελούν αναβίωση της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας.

Ίσως το πιο γνώριμο χαρακτηριστικό τους είναι το δημόσιο κήρυγμά τους, συνήθως από σπίτι σε σπίτι, αλλά είναι επίσης γνωστοί για την άρνηση στράτευσης και την άρνηση των μεταγγίσεων αίματος. Η βασική θεματολογία του κηρύγματός τους είναι ότι σήμερα η άδικη τάξη πραγμάτων βρίσκεται στις «έσχατες ημέρες» της, καθώς σύντομα ο Θεός θα αναλάβει δράση για να τιμωρήσει τους άδικους ανθρώπους και να δώσει αιώνια ζωή στους δίκαιους σε μια παραδεισένια γη.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα και έχουν πλήρη νομική αναγνώριση ως θρησκεία.Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά προσδιορίζονται ως Χριστιανοί καθώς θεωρούν ως βάση της πίστης τους την Αγία Γραφή και αναγνωρίζουν ότι η σωτηρία των ανθρώπων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Ιησού Χριστού, του Γιου του Θεού. Εντούτοις, οι δοξασίες τους σε πολλά θέματα διαφοροποιούνται σημαντικά από αυτές του παραδοσιακού χριστιανικού κόσμου.

Οι βασικές δογματικές διαφορές τους με αρκετά παραδοσιακά δόγματα του Χριστιανικού Κόσμου

Δεν αποδέχονται την Αγία Τριάδα, για την οποία υποστηρίζουν ότι βασίζεται κυρίως σε φιλοσοφικές και όχι σε βιβλικές έννοιες.

Δεν αποδέχονται την εγγενή αθανασία της ψυχής και τα αιώνια βάσανα της Κόλασης, δόγματα που θεωρούν ότι διαμορφώθηκαν στον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό από την ισχυρή επίδραση της ελληνικής φιλοσοφίας, αλλά αντιθέτως θεωρούν ότι η αθανασία δίδεται μόνο ως βραβείο σε δίκαιους, οι δε άδικοι εκμηδενίζονται.

Δεν αποδέχονται το δόγμα του απόλυτου προορισμού (το οποίο δέχονται συγκεκριμένα οι Καλβινιστές), κατά το οποίο ο Θεός έχει προαιωνίως ορίσει ποιοι θα πάνε στον Παράδεισο και ποιοι στην Κόλαση.

Δεν αποδέχονται ότι όλοι οι καλοί άνθρωποι θα πάνε στον ουρανό και ότι το υλικό σύμπαν μαζί με τη γη θα κατακαεί.

Δεν αποδέχονται την αγαμία, τον ασκητισμό ή τον μοναχισμό ως βιβλικούς τρόπους προσέγγισης του Θεού και ηθικής ολοκλήρωσης. Παρομοίως, δεν τηρούν προγραμματισμένες νηστείες.

Δεν αποδέχονται την προσκύνηση των εικόνων, γιατί θεωρούν αυτή την πρακτική ως παγανιστική, όπως επίσης δεν τηρούν μεγάλες γιορτές του χριστιανικού κόσμου, όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή τα γενέθλια, επειδή θεωρούν ότι έχουν παγανιστικά στοιχεία.

Δεν αποδέχονται τον νηπιοβαφτισμό ή τον μαζικό, υποχρεωτικό εκχριστιανισμό.

Δεν θεωρούν ότι τα μεταποστολικά εκκλησιαστικά συγγράμματα είναι ίσου κύρους με την Αγία Γραφή ως οδηγός στη χριστιανική πίστη.

Δεν αποδέχονται την ανάμειξη των Χριστιανών στις πολιτικές και στρατιωτικές διαμάχες για οποιονδήποτε σκοπό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις