Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Τζόνσον Πήλιο: “Είναι μεγάλη μου χαρά που έρχομαι στην Ελλάδα”, λέει ο Στάνλεϊ
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Τζόνσον Πήλιο: “Είναι μεγάλη μου χαρά που έρχομαι στην Ελλάδα”, λέει ο Στάνλεϊ

Πατέρας Τζόνσον Πήλιο: Ο Τζόνσον θεωρεί ότι δεν έσπασε την καραντίνα, δεν παρέβη κάποιο νόμο,

Πατέρας Τζόνσον Πήλιο: Συνεχίζει τις διακοπές του στο Πήλιο, στο εξοχικό της οικογένειας, ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Τζόνσον, παρά την κατακραυγή για την επιλογή του να «σπάσει» την καραντίνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο Στάνλεϊ Τζόνσον απόλαυσε το γεύμα του σε ταβέρνα στο χωριό Χόρτο, του Πηλίου, όπου βρίσκεται και η εξοχική κατοικία της οικογένειας του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ωστόσο πως θορυβήθηκε από τον σάλο που προκάλεσε το παράνομο ταξίδι του στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να κατεβάσει όποιες αναρτήσεις είχε κάνει από τη χώρα μας. «Είναι αλήθεια πως κατέβασα τις φωτογραφίες στο Instagram. Δεν τις ανάρτησα στο πνεύμα της απείθειας ή κάτι τέτοιο» είπε ο Στάνλεϊ.

Σύμφωνα με το OPEN, ο Τζόνσον θεωρεί ότι δεν έσπασε την καραντίνα, δεν παρέβη κάποιο νόμο, γιατί όπως είπε γνώριζε ότι απαγορεύονται οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα. Γι’ αυτό, όπως μεταδίδει αποφάσισε να έρθει στη χώρα μας μέσω Σόφιας. «Δεν γνωρίζω ποιες ήταν οι αντιδράσεις. Ήρθα εδώ για να περάσω ήσυχα χρόνο ώστε να οργανώσω το σπίτι» είπε συγκεκριμένα. «Ήταν απόλυτα ξεκάθαρο από την ελληνική κυβέρνηση ότι το μόνο που απαγορευόταν ήταν οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία» σημείωσε ο Στάνλεϊ Τζόνσον.

Όσο για τις επικρίσεις που δέχεται ο γιος του, Μπόρις Τζόνσον, εξαιτίας της επιλογής του, ο Στάνλεϊ δήλωσε στον ρεπόρτερ του OPEN πως αυτό είναι κάτι το προσωπικό μεταξύ των δύο και δεν θα ήθελε να το δημοσιοποιήσει με δηλώσεις του.

Να ανοίξει η αερογέφυρα με την Ελλάδα ζητά ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα την οποία αγαπά πάρα πολύ, κάνει τις διακοπές του στο Πήλιο τα τελευταία 20 χρόνια και όπως συνέχισε, έπρεπε να έρθει στη χώρα μας για να φροντίσει την ιδιοκτησία του, την οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως ξενώνα, όταν και θα επιτραπούν οι πτήσεις. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι τόσο μεγάλη χαρά για μένα να έρχομαι στην Ελλάδα. Ας ανοίξουμε αυτή την αερογέφυρα, το συντομότερο δυνατό» είπε κλείνοντας ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον για το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Πατέρας Τζόνσον Πήλιο: Τι είπε ο Μπόρις

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες «να απολαύσουν το καλοκαίρι με σύνεση» ενόψει της χαλάρωσης των περιορισμών της καραντίνας σήμερα Σάββατο με βάση την οποία θα ανοίξουν και πάλι οι παμπ για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερο από τρεις μήνες. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC και στον δημοσιογράφο Νικ Φεράρι την παραμονή της επαναλειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων ο Τζόνσον έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον πατέρα του, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα παρά την ταξιδιωτική οδηγία για τις διεθνείς μετακινήσεις, και απάντησε ότι η ερώτηση αυτή θα πρέπει να γίνει στον ίδιο. «Θεωρώ ότι γι αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο», είπε.

Κάλυψη στον Στάνλεϊ Τζόνσον και από τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα πιθανόν μέσω της Βουλγαρίας παρά την ισχύουσα οδηγία προς τους βρετανούς υπήκοους να αποφεύγουν όλες τις μη απαραίτητες διεθνείς μετακινήσεις, δικαιούνταν να το κάνει, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών. «Πρόκειται για οδηγία επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την οδηγία», δήλωσε στο Sky News ο Γκραντ Σαπς. Ερωτηθείς αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Σαπς απάντησε: «Ναι, το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το κατέστησε σαφές. Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις