Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έξοδος καλοκαιριού – κορονοϊός: Οι πρώτοι εκδρομείς γέμισαν το λιμάνι του Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ

Έξοδος καλοκαιριού – κορονοϊός: Οι πρώτοι εκδρομείς γέμισαν το λιμάνι του Πειραιά

Έξοδος καλοκαιριού - κορονοϊός:  6.30 το πρωί και το λιμάνι του Πειραιά είναι γεμάτο ταξιδιώτες για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό.

Έξοδος καλοκαιριού – κορονοϊός: Σάββατο 4 Ιουλίου σήμερα και είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την έλευση του κορωνοϊου, όπου οι Αθηναίοι άρχισαν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα. Οι πρώτες καλοκαιρινές άδειες ξεκίνησαν και ήδη από το πρωί οι πρώτοι εκδρομείς γέμισαν ασφυκτικά το λιμάνι του Πειραιά για να μπουν στα πλοία με προορισμό κάποιο νησί. Οι Αθηναίοι, μαζί με τους τουρίστες φόρεσαν τις μάσκες τους και κατέκλυσαν το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού. Ένα σκηνικό που χρόνια τώρα επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι σαν ελληνική ιεροτελεστία.

6.30 το πρωί και το λιμάνι του Πειραιά είναι γεμάτο ταξιδιώτες για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό. Οι περισσότεροι φορούν μάσκες και έχουν συμπληρώσει το ειδικό ερωτηματολόγιο που έχει επιβάλει η υγειονομική κρίση. Υπάρχουν όμως και μερικοί που δεν έχουν συμπληρώσει το ειδικό ερωτηματολόγιο. Στα πλοία ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών έχει αυξηθεί πλέον στο 60% για όσα δεν διαθέτουν καμπίνες, ενώ για όσα διαθέτουν, έχει αυξηθεί στο 65%. Επίσης, αυξήθηκε σε δύο το όριο των ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το όριο των τεσσάρων ατόμων εάν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με συνοδό.

Κι ενώ το κέντρο της Αθήνας ήταν αποπνικτικό, στις παραλίες επικρατεί το αδιαχώρητο. Ο κόσμος σήμερα Σάββατο ξεχύθηκε στις παραλίες, όπου οι Αθηναίοι αναζητούν ανάσα δροσιάς. Στις οργανωμένες πλαζ με ευθύνη των επιχειρήσεων τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις