Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΦΙΦΑ – Μουντιάλ 2022: Νέες τεχνολογίες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΦΙΦΑ – Μουντιάλ 2022: Νέες τεχνολογίες

ΦΙΦΑ - Μουντιάλ 2022: Σύστημα ελέγχου αναγνώρισης της θέσης οφσάιντ ετοιμάζεται με επικεφαλής τον άνθρωπο που εισήγαγε το Goal Libe Technology το 2014

ΦΙΦΑ – Μουντιάλ 2022: Μία τεχνολογική καινοτομία ετοιμάζει η FIFA, με σκοπό να βοηθήσει τους διαιτητές στη λήψη των αποφάσεων για το οφσάιντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το 2022. Αυτό αποκάλυψε αξιωματούχος της, στον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD. Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος του τμήματος τεχνολογίας και καινοτομίας της FIFA, Γιοχάνες Χολτζμίλερ, ανέφερε: «Στόχος είναι, να είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με αυτό το σύστημα  στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022». Οι δοκιμές του συστήματος αυτού, διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων στο Κατάρ. Όμως, δεν είναι ακόμα έτοιμο για χρήση σε μεγάλα τουρνουά.

Το εν λόγω τεχνολογικό βοήθημα, αναγνωρίζει την ακριβή στιγμή που η μπάλα κατευθύνεται προς τα εμπρός και θα διαβαθμίζει τις γραμμές που δείχνουν την θέση του επιτιθέμενου αθλητή, ο οποίος είναι έτοιμος να λάβει μια πάσα, σε σχέση με την μπάλα. Ενώ, συμπλήρωσε: «η ιδέα πίσω από αυτήν την τεχνολογία για το οφσάιντ είναι να επιταχυνθεί ο έλεγχος τέτοιων περιστατικών, μέσω του Video Assistant Referee».

ΦΙΦΑ – Μουντιάλ 2022: Ειδικός στις τεχνολογίες

Και μόνο που ο Χόλτζμιλερ ασχολείται με το θέμα αυτό, μαρτυρά και τη σοβαρότητά του για τους επιτελείς στη ΦΙΦΑ. Ο Γερμανός παράγοντας εχει θητείες ή συνεργασίες στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, την Παγκόσμια ομοσπονδία και τα κορυφαία κλαμπ. Υπεύθυνος ποδοσφαιρικής τεχνολογίας της Μπάρτσα μεταξύ άλλων. Ο Χόλτζμιλερ ήταν επικεφαλής της ομάδας της ΦΙΦΑ που οδήγησε στην εισαγωγή του Goal-line technology στο μουντιάλ του 2014.

Δείτε ακόμη:

Ένας βέρος “τζιαλορόσι” πιάνει πόστο σε “βιόλα” πάγκο!
Στοπ στις διαπραγματεύσεις ανανέωσης από πλευράς Μέσι!
Στον επόμενο τόνο, η ώρα Βαρκελώνης θα είναι, Τσάβι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις