Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός 2020: Μικρές διορθωτικές κινήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός 2020: Μικρές διορθωτικές κινήσεις

Ανασχηματισμός 2020: Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ανασχηματισμός 2020: Και μετά από αρκετές εβδομάδες σεναριολογίας και ατυχών προβλέψεων από πολλούς ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος τον Ιούνιο φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα που αυτό θα γίνει πράξη, επιβεβαιώνοντας όμως μόνο εκείνους που υποστήριζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βιαστεί να αλλάξει τους υπουργούς του. Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ωστόσο η μορφή του ανασχηματισμού μάλλον δεν θα είναι η αναμενόμενη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της Alpha freepress, να προχωρήσει μόνο σε δύο τρεις διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υπουργών και ακόμη τόσες σε επίπεδο υφυπουργών. Με άλλα λόγια ούτε δομικός ανασχηματισμός θα υπάρξει, ούτε θα αντικατασταθούν οι βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης εκτός ίσως από μια ή δύο το πολύ εξαιρέσεις.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ανασχηματισμός 2020: Απόλυτος κυρίαρχος

Πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει με την κίνησή του αυτή ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Από την μια πλευρά εμφανίζεται να ελέγχει πλήρως το κόμμα του αφού δεν ακούει εσωκομματικές φωνές που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα για να ικανοποιήσει και άλλους βουλευτές που αναμένουν υπουργοποίηση, δηλαδή απλώς για να «ανακατέψει» την «εσωκομματική» τράπουλα. Επιπλέον, εμφανίζεται ισχυρός και έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, που θα έβλεπαν έναν σαρωτικό ανασχηματισμό ως μια παραδοχή σειράς αστοχιών σε πολλά υπουργεία πράγμα, που θα ισοδυναμούσε με αποδοχή μη υλοποίησης σημαντικών εξαγγελιών της κυβέρνησης στην έναρξη της θητείας της.

Αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις

Και τέλος είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπολογίζει ελάχιστα τα δημοσκοπικά ευρήματα και την μέτρηση δημοφιλίας των υπουργών του και έχει ως βασικό γνώμονα των επιλογών του τον βαθμό υλοποίησης των προγραμματικών δηλώσεων του εκάστοτε υπουργείου από την έναρξη της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ. Επομένως, οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες δεν θα έχουν κανένα στοιχείο «σάρωσης» υπουργών και υφυπουργών και για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός θα «τηρήσει τον λόγο του» απέναντι στους πολίτες προχωρώντας μόνο «σε αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις».

Δείτε ακόμη

Νέα μέτρα στήριξης 3,5 δισ. – Για ποιους μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου
Από’ δω η Νοτοπούλου, από ‘κει η Αχτσιόγλου
Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό – Μητσοτάκης: “Θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις