Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Η γεωγραφική κατανομή - Στους 192 οι νεκροί - Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 8.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 28 συνολικά ανέρχονται σε 3.486 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά: Δεκατρία κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ένα εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριο, επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Οι νεκροί παραμένουν 192, αφού κανένας νέος θάνατος δεν έχει καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 8.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Καταγράφηκαν 11 κρούσματα τουριστών στην Ελλάδα από τα 3.611 δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Έντεκα είναι μέχρι στιγμής τα κρούσματα τουριστών θετικών στο ιό από τα 3611 τεστ που έχουν ελεγχθεί κατά τις πρώτες ημέρες επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 5889 τεστ στους ταξιδιώτες που ήρθαν με αεροπλάνο στη χώρα μας. Ενα ακόμα κρούσμα έχει καταγραφεί στον Προμαχώνα στον τομέα του οδικού τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από αυτά είναι στη Σκιάθο, όπου έχουν πραγματοποιηθεί 66 τεστ στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις