Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια άλλη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια άλλη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα με τη δική του ιδιαίτερη ματιά.

Παραπολιτικά: Είτε μεγάλος είτε μικρός ήταν ο περίπατος στην Αθήνα κάποια προβλήματα τόσο κυκλοφοριακά, όσο και αισθητικής θα δημιουργούσε. Δέχομαι κάθε κριτική για τις ζαρντινιέρες αν είναι ωραίες ή όχι, όπως και για τα παγκάκια και τους χρωματισμούς του οδοστρώματος, και δέχομαι ακόμη την κριτική ότι η Πανεπιστημίου δεν έπρεπε να γίνει δύο λωρίδες από τέσσερις. Μήπως όμως θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωσή του στο τέλος του καλοκαιριού και να κρίνουμε συνολικά; Μήπως;

Σε έλεγχο που διενήργησε υγειονομικό κλιμάκιο σε βουλευτές και εργαζόμενους του κοινοβουλίου διαπιστώθηκε ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς έχει υψηλά ποσοστά αντισωμάτων για τον κορονοϊό, γεγονός που δείχνει ότι ενδέχεται να πέρασε την νόσο χωρίς συμπτώματα, αλλά ο οργανισμός του απέκτησε αντισώματα.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Μπαγκλαντές

Με ένα δηκτικό σχόλιο αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την θέσπιση πλαισίου για τις μικροχρηματοδοτήσεις ο Γιάννης Βαρουφάκης. Όπως είπε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών, «στη μόνη χώρα που δούλεψε αυτό το εργαλείο είναι το Μπαγκλαντές. Όχι δεν λέω ότι κάνατε την χώρα Μπαγκλαντές, δεν σας χαρίζω αυτήν την φιλοφρόνηση, γιατί μακάρι να έφτανε το νομοθέτημα αυτό έστω και στο 50% του νομοσχεδίου που ψήφισε το 2013 το Κοινοβούλιο του Μπαγλαντές». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Μάθε τέχνη

Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος ευρισκόμενος στις Ράχες σε γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής δεν δίστασε να σερβίρει την δήμαρχο Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, η οποία κάθονταν σε διπλανό τραπέζι. Ο υπουργός Οικονομικών φορούσε και μαύρα γυαλιά ηλίου μήπως και ξεφύγει της αναγνώρισης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και ολόκληρη η παρέα ξέσπασε σε γέλια. «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε», που λέει και ο λαός μας.

Επιστροφή στα παλιά λημέρια

Στην τηλεόραση επιστρέφει ο Τέρενς Κουίκ μετά το πέρασμά του από την πολιτική. Ο πολύπειρος δημοσιογράφος, όπως ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά και τις Δευτέρες θα λέει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού ΕΞΤΡΑ ΤV της Κύπρου. Καλή επιστροφή, λοιπόν, σε έναν χώρο που υπηρέτησε επί δεκαετίες.

Γιορτή στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αφού είχε υποχρεώσεις λόγω της ιδιότητάς του ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών. Όπως έγραψε ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια, «Μπορεί να βρίσκομαι στις Βρυξέλλες, αλλά με τις όμορφες ευχές σας ένιωσα ότι είστε πραγματικά δίπλα μου. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου». Και τις δικές μας λοιπόν ευχές.

Γιορτή με κέρασμα

Σε ταβέρνα στο Μοσχάτο επίλεξε να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή ο Παύλος Πολάκης. Ο πρώην υπουργός είχε ετοιμάσει τραπέζι με εκλεκτούς μεζέδες και από ψάρι και από κρέας στην συντροφιά του. Μεταξύ άλλων στο τραπέζι για να ευχηθούν στον κ. Πολάκη παραβρέθηκαν ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μαγκούρα και πεζοπορία

Στο Πήλιο βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού είναι η δικηγόρος των διαμαρτυρόμενων κατοίκων των Σταγιατών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την διαχείριση της πηγής «Κρύα Βρύση» από την ΔΕΥΑΜΒ. Η κα Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε με αθλητική περιβολή και κρατώντας μαγκούρα έκανε πεζοπορία στην Πηγή της Κρύας Βρύσης. Μάχιμη παντού η κα Κωνσταντοπούλου, να τα λέμε κι αυτά.

Πολύχρονη

Γενέθλια είχε η μικρή κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο πρωθυπουργός ανέβασε στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία και έγραψε «Αγάπη μου χρόνια πολλά !17 κεράκια σβήνουμε σήμερα». Πολύχρονη να ευχηθούμε.

Πήρε τηλέφωνο

Με την μητέρα και την γιαγιά του μικρού κοριτσιού από την Ρόδο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας που αμέσως μετά ανήρτησε την συνομιλία στα σόσιαλ μίντια: «Μου δόθηκε η ευκαιρία να τους πω αυτό που θέλω να μοιραστώ με κάθε εργαζόμενο αυτές τις δύσκολες ώρες. Πώς δεν είναι μόνες τους, πώς δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπή. Η μόνη που πρέπει να ντρέπεται είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που άφησε χιλιάδες ανθρώπους για τρεις ολόκληρους μήνες να ζουν με μόλις 800 ευρώ και δεν έλαβε καμία μέριμνα για τους εποχικά εργαζόμενους».

Πήρε από τον πατέρα του

Ο λόγος για τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της ένωσης φοιτητών του Deree του Αμερικανικού Κολλεγίου στο οποίο φοιτά. Τώρα αν αυτή η εκλογή αποτελεί και προπομπό για την ενασχόληση του υιού Σαμαρά με την πολιτική θα δείξει!

Δείτε ακόμη

Άθλος ο διπλασιασμός των μονάδων ΜΕΘ – Δωρεά ΙΣΝ, στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα
Πάνος Καμμένος: Σήμερα όλη η Ελλάδα θα μάθει την αλήθεια
Βασίλης Σπανάκης: «Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις