Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποζημίωση θυμάτων Γουάινσταιν: 19 εκ. δολάρια για σεξουαλικά εγκλήματα και βιασμούς
ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημίωση θυμάτων Γουάινσταιν: 19 εκ. δολάρια για σεξουαλικά εγκλήματα και βιασμούς

Αποζημίωση θυμάτων Γουάινσταιν: Σχεδόν 19 εκατ. δολάρια καλείται να καταβάλει ο καταδικασμένος σε 23 χρόνια φυλάκιση πρώην μεγιστάνας της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Αποζημίωση θυμάτων Γουάινσταιν: Αποζημίωση-μαμούθ καλείται να πληρώσει ο Χάρβεϊ Γουάινσταιν στις γυναίκες που έπεσαν θύμα παρενόχλησης ή και σεξουαλικής κακοποίησης από τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ. Η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε συμφωνία για αποζημίωση σχεδόν 19 εκατ. δολαρίων την οποία καλείται να καταβάλει ο καταδικασμένος σε 23 χρόνια φυλάκιση πρώην μεγιστάνας της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η Weinstein Company απογοήτευσαν τις γυναίκες υπαλλήλους τους.

Μετά από όλη την κακοποίηση, τις απειλές και τις διακρίσεις, αποδόθηκε επιτέλους κάποια δικαιοσύνη στα θύματα. Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς σε επίσημη ανακοίνωση: «Η αποζημίωση ύψους 18.875.000 δολαρίων θα διαμοιραστεί σε «γυναίκες που βίωσαν εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις με βάση το φύλο τους ενώ δούλευαν στην εταιρία του Γουάινσταιν, καθώς επίσης και σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταιν», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Ένοχος ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν-Aντιμέτωπος με 25 χρόνια φυλάκιση | ΣΚΑΪ

Τα θύματα απαλλάσσονται από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου

Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρεία του πρώην παραγωγού ταινιών ή άλλους πρώην εκπροσώπους του σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Γουάινσταιν. Πλέον θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν ελεύθερα για τις ιστορίες τους χωρίς να φοβούνται αντίποινα, τόνισε η εισαγγελία.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα πρέπει να λάβει έγκριση από το πρωτοδικείο αλλά και το πτωχευτικό δικαστήριο, που προεδρεύει της υπόθεσης χρεοκοπίας της Weinstein Company.

Γουάινσταϊν συμβιβασμός: Αποσύρεται ένα από τα θύματα του ...

Η υπόθεση Χάρβει Γουάινσταιν

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταιν κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, μια απόφαση που θεωρείται νίκη για το κίνημα #MeToo, που ενέπνευσε χιλιάδες γυναίκες να καταγγείλουν δημοσίως την ανάρμοστη συμπεριφορά ισχυρών ανδρών. Οι ένορκοι, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους αφού συσκέφθηκαν για πέντε ημέρες.

Ο κάποτε πανίσχυρος Γουάινσταιν κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση εναντίον της πρώην βοηθού παραγωγής Μίμι Χαλέγι το 2006 και για τον βιασμό της Τζέσικα Μαν, μιας επίδοξης ηθοποιού, το 2013. Ο 68χρονος  πλέον και πρώην μεγιστάνας της κινηματογραφικής βιομηχανίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 23 ετών.

ΧΑΡΒΕΙ ΓΟΥΑΙΝΣΤΑΙΝ | eirinika.gr

Δείτε ακόμη

Τίτλοι τέλους για Γαλλία και ΝΑΤΟ – Τεταμένες οι σχέσεις με Τουρκία
Το ISIS προσπάθησε να στείλει 84 εκατ. χάπια captagon στην Ευρώπη (vid)
Νεύρα Ερντογάν για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την ΕΕ – “Να διορθωθεί γρήγορα το λάθος”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις