Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρέβα Μητσοτάκη γενέθλια: Η Ολυμπία Κρασαγάκη της εύχεται “Χρόνια Πολλά” με μια παλιά φωτο
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρέβα Μητσοτάκη γενέθλια: Η Ολυμπία Κρασαγάκη της εύχεται “Χρόνια Πολλά” με μια παλιά φωτο

Μαρέβα Μητσοτάκη γενέθλια: Η φωτογράφος ξεχώρισε την αγαπημένη της φωτογραφία.

Μαρέβα Μητσοτάκη γενέθλια: Τα γενέθλιά της είχε στις 30 Ιουνίου η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Η γνωστή φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη θέλησε να της ευχηθεί μέσω του προφίλ της στο Instagram με μία φωτογραφία της, όπου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αν και είσαι καλοκαιρινό κορίτσι, αν και έχουμε βγάλει όλα αυτά τα χρόνια αμέτρητες φωτογραφίες … αυτή είναι η αγαπημένη μας! Το μάλλινο col roulé δεν καλύπτει με τίποτα το αιώνιο καλοκαιρινό σου βλέμμα! Χρόνια πολλά πολλά και φωτεινά Μαρέβα μου».

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έχει ποζάρει πολλές φορές στον φωτογραφικό φακό της ταλαντούχας Ολυμπίας Κρασαγάκη. Ωστόσο, η φωτογράφος ξεχώρισε μία συγκεκριμένη φωτογραφία από το αρχείο της και θέλησε να τη μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στο προφίλ της στο Instagram.

Η γνωριμία με τον Κυριάκο

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στο Χάρβαρντ. Έκαναν και οι δυο μεταπτυχιακό. Εκείνη στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ είχε το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία. Η οικογένεια Μητσοτάκη αποδέχτηκε με δυσκολία την Ελληνοπολωνή σύντροφο του Κυριάκου. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα και η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Αργότερα απέκτησαν τα άλλα δυο τους παιδιά.

Η φαρμακοβιομηχανία του παππού Ματίας

Η αλήθεια είναι ότι το γενεαλογικό δέντρο της Μαρέβα είναι εξίσου εντυπωσιακό με τις σπουδές της. Η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, με ρίζες από τη Χίο και τη Βαρσοβία. Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία, ενώ υπήρξε ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών. Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο, όπου ζει μέχρι και σήμερα, ενώ στον ίδιο ανήκε και η Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία. Είναι επίσης γνωστός συλλέκτης μεγάλων και σπάνιων έργων καθώς και σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων, ένα χόμπι που κληροδότησε και στην κόρη του, επίσης συλλέκτρια και λάτρις της τέχνης. Από την πλευρά της Ελληνίδας μητέρας της, ο ναυπηγός παππούς της Φίλιππος ήταν 3η γενιά Ελληνας της Αλεξάνδρειας και ο πρώτος φοιτητής που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νιούκαστλ του Λονδίνου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1956.

Η γιαγιά της

Η γιαγιά της, Μαίρη Ανταμς, προερχόταν από παλιά εμπορική οικογένεια της Τήνου και από Αγγλους προγόνους της Σμύρνης. Οι γονείς της γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην Ελβετία όπου σπούδαζαν Ιατρική. Η μητέρα της, μια γυναίκα ανεξάρτητη, η οποία δεν λογάριαζε κοινωνικά ταμπού, ήταν, όπως λένε, σκιά και φάρος ταυτόχρονα για τη Μαρέβα, που ακολούθησε στη ζωή της το δικό της μονοπάτι, φροντίζοντας να θωρακιστεί με γερές σπουδές, να θέτει στόχους και κυρίως να τους πετυχαίνει.

«Ήμουν συγκεντρωμένη στις σπουδές. Αλλωστε ο πρώτος χρόνος απαιτεί πολλή δουλειά και δεν είχα καιρό να ασχοληθώ με τίποτε άλλο παρά μόνο με το διάβασμα και το πώς θα πετύχω. Τα χρήματα στη ζωή του ανθρώπου δεν παίζουν καθοριστικό λόγο. Σήμερα τα έχεις και αύριο κάτι συμβαίνει και τα χάνεις. Αυτό που ποτέ δεν χάνεται είναι οι σπουδές, η μόρφωση», είχε πει πολλά χρόνια πριν, σε μια από τις σπάνιες κοινές συνεντεύξεις που είχε δώσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιοδικό «L’Officiel».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις