Άνοιγμα τουρισμού Ελλάδα: Πρεμιέρα με ελέγχους, πάνω από 150 οι διεθνείς πτήσεις σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα τουρισμού Ελλάδα: Πρεμιέρα με ελέγχους, πάνω από 150 οι διεθνείς πτήσεις σήμερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Άνοιγμα τουρισμού Ελλάδα: Οι αρχές επίσης θα γνωρίζουν τον τόπο διαμονής, την χώρα αναχώρησης, τον ενδιάμεσο σταθμό, αλλά και το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμένουν οι τουρίστες.

01.07.2020 | 08:16

Άνοιγμα τουρισμού Ελλάδα: Αίρονται από σήμερα οι περισσότεροι περιορισμοί για τον τουρισμό στην Ελλάδα, με τις πτήσεις του εξωτερικού να μπορούν πλέον να προσγειώνονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Η χώρα μας, από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς και φέτος, μπορεί υπό προϋποθέσεις και υγειονομικά πρωτόκολλα να δέχεται με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια τουρίστες από το εξωτερικό, αφού όπως διαβεβαιώνουν όλοι οι αρμόδιοι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστούν τυχόν εισερχόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία: «Θέλω να γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό». Ταυτόχρονα το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται έτοιμο να επέμβει για να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «Είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας».

Για το αεροδρόμιο της Αθήνας αναμένονται σήμερα διπλάσιες πτήσεις, από τις 23 χθες, στις 49 σήμερα από Γερμανία, Νορβηγία, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιρλανδία, Ισπανία ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια αναμένονται περισσότερες από 100 διεθνείς πτήσεις!

Άνοιγμα τουρισμού Ελλάδα: Η λίστα με τις χώρες

Παράλληλα, έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις οι Βρυξέλλες κατέληξαν σε μία λίστα 14 χωρών, με τις οποίες τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ανοίξουν από σήμερα τα σύνορά τους. Οι χώρες αυτές είναι: Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη, Τυνησία. Παράλληλα, η σύσταση αφορά και όσους προέρχονται από την Ανδόρα, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό.

Όπως αναμενόταν, εκτός λίστας έμειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία και η Ρωσία, χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων διεθνώς.

Εκτός έμεινε και το Κατάρ, η Τουρκία, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία. Η λίστα θα ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία. Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις από Βρετανία και Σουηδία μέχρι την 15η Ιουλίου.

Αισιοδοξία Κικίλια

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά για τα νησιά μας που έχουν θωρακιστεί εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: «Θα στηρίξουμε πάση θυσία τα νησιά μας και για αυτό εκπονήσαμε ένα σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερο υγειονομικό προσωπικό στα νησιά: 700 γιατρούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και ένα ισχυρό σύστημα αεροδιακομιδών». Στην περίπτωση που ανιχνευτούν νέα κρούσματα δεν θα υπάρξει ξανά οριζόντιο lockdown, όπως δηλώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει πάτημα φρένου στη συνέχιση της λειτουργίας της οικονομίας».

Exit mobile version